• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondsparket tekent beroep aan tegen schorsing Sa Pinto

  Sa Pinto kreeg van de Geschillencommissie twee weken schorsing.

  Sa Pinto had dinsdag van de Geschillencommissie twee weken schorsing gekregen. Het Bondsparket ziet Sa Pinto graag zes weken aan de kant en tekent beroep aan. De Geschillencommissie zal het dossier morgenmiddag opnieuw behandelen.

  Sa Pinto werd door de Geschillencommissie geschorst van 7 tot en met 21 december. Sa Pinto dreigt zo de competitieduels tegen Waasland-Beveren (08/12) en AA Gent (16/12) te missen. Ook het bekerduel tegen KV Oostende (12/12) komt in gedrang. 

  Het Bondsparket wil Sa Pinto zes weken aan de kant en tekende daarom beroep aan. Standard tekende ook al beroep aan, maar wil dat de trainer wordt vrijgesproken. Morgenmiddag zal de de Geschillencommissie het dossier opnieuw onder de loep nemen.

  De schorsing kwam er nadat Sa Pinto tijdens de bekerwedstrijd tegen Anderlecht naar de tribune werd gestuurd. De Portugees maakte volgens de ref teveel misbaar toen hij geraakt werd door een bekertje uit de tribune.