• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Als het er "boenk op" is met de wintertransfers doen we mee voor de titel"

  Van Holsbeeck: "Met "als" win je niets."

  Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck blijft met gemengde gevoelens achter na de Champions League-campagne. "We hebben iets laten liggen, want we waren sterker dan Celtic", zegt hij. "Nu zullen we met de coach een analyse maken en kijken wat nodig is."

  Herman Van Holsbeeck keert met gemengde gevoelens terug uit Glasgow. "Na de wedstrijd waren we allemaal heel tevreden over het resultaat", zegt de manager van Anderlecht. "Maar als je de campagne bekijkt, denk ik dat we iets hebben laten liggen, omdat we sterker waren dan Celtic."

  "Hadden we de coach enkele weken vroeger kunnen aanwerven, zouden we vandaag heel tevreden zijn. Maar met "als" en het verleden win je niets. Het zit erop en we moeten ons nu focussen op de titel."

  "Het doel was om 3e te eindigen, omdat je 2 ploegen had die van een andere planeet komen. Desondanks hebben we thuis onze voet naast Bayern gezet. Maar het is vooral de thuiswedstrijd tegen Celtic. Als je dan de wedstrijd van gisteren bekijkt, denk ik dat we daar minstens een gelijkspel hadden kunnen behalen met een andere aanpak."

  "Kwestie van vertrouwen bij een aantal spelers"

  "Toen we Hein hebben aangeworven en iedereen vroeg wat het verschil zou zijn met Weiler, antwoordde hij: "Wij willen de bal." Als je dan de wedstrijd in Glasgow bekijkt, denk ik dat wij het meeste balbezit hadden. We hadden ook kunnen scoren na 5 minuten via Kums en dan zou het een andere wedstrijd geweest zijn."

  "Als je onze ploeg de laatste weken bekijkt, is het een kwestie van vertrouwen bij een aantal spelers. Dan spreek ik vooral over het aanvallende compartiment en vooral de spitsen. We creëren wel voldoende kansen, maar hebben het nog altijd moeilijk om het af te maken. Dat is een werkpunt en we zullen in januari in eer en geweten bekijken wat er kan gebeuren."

  "Ik denk dat er in deze groep niet zoveel nodig is. Alleen moet het er in januari "boenk" op zijn. Dan denk ik dat Anderlecht gewapend is om te strijden voor de 35e titel."

  Is de kern van paars-wit te groot, nu er enkel nog de competitie op het spel staat? "Ik hoor dat die kern te groot is. Maar we zullen met de coach een analyse maken in de komende dagen en weken en kijken wat we nodig hebben om onze doelstelling te behalen en dat is kampioen worden."

  "Zoeken naar een oplossing die positief is voor iedereen"

  De wedstrijd in Celtic was ook de 200e wedstrijd van Roger Vanden Stock als voorzitter van Anderlecht. "Ik zag dat hij toch emotioneel was", aldus Van Holsbeeck. "Niemand weet wat ons te wachten staat de komende weken en maanden. Als je wint met 0-1 op Celtic, in zo'n sfeer, een echte Champions League-wedstrijd, begrijp ik dat hij emotioneel was, maar we bekijken wat de toekomst brengt."

  Met een mogelijke verkoop van Anderlecht in het vooruitzicht was dit misschien de laatste Champions League-wedstrijd voor Vanden Stock en Van Holsbeeck in hun huidige functies? "In het voetbal weet je nooit. Daar kunnen we weinig over zeggen. Maar we zullen in de komende weken zien wat er gebeurt. We zoeken in ieder geval naar een oplossing die positief is voor iedereen."