• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Als je er daar wordt afgereden, stop je beter met koersen"

  Naesen werd uiteindelijk 3e in de E3 Harelbeke

  In deel 1 van het wielerjaaroverzicht blikt Oliver Naesen terug op de E3 Harelbeke. "Als je er wordt afgereden op de Tiegem, stop je beter met koersen", zei de Belgische kampioen. Die bewuste fase moest Naesen zelf de rol lossen vooraan, hij kon nog wel terugkomen.

  In de E3 Harelbeke moest Oliver Naesen de rol vooraan (even) lossen. Op de Tiegemberg had hij het moeilijk met het tempo van Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert.

  "Voor de start, bij de briefing van de koers, nam ik zelf even het woord in de bus. Ik noemde alle bergjes op en ik zei: "Op de Tiegem, daar kan niets meer gebeuren. Als je er daar wordt afgereden, stop je beter met koersen." Dus ik kom aan de voet van de Tiegem met het gedacht dat er niets meer kan gebeuren. En dan word ik eraf gereden."

  Naesen kon uiteindelijk de aansluiting vooraan opnieuw maken en eindigde de wedstrijd als 3e, na Gilbert en Van Avermaet.

  Bekijk hier het fragment met Naesen

  Herbekijk deel 1 van het wielerjaaroverzicht

  Nu zondag volgt deel 2 van het wielerjaaroverzicht om 21.40u op Eén.