• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mourinho: "Lukaku doet het fantastisch voor ons team"

  Mourinho was tevreden over de prestatie van Lukaku.

  Romelu Lukaku heeft tegen CSKA Moskou voor het eerst in 5 wedstrijden de weg naar het doel gevonden. "Ik ben altijd tevreden over hem", klinkt het bij trainer José Mourinho. "Het maakt niet uit welke tegenstander uit de loting komt. Dat team zal niet staan te springen om tegen ons te spelen."

  Na 4 wedstrijden zonder doelpunt was het voor Romelu Lukaku tegen CSKA Moskou nog eens raak. Hij scoorde de gelijkmaker en leidde Manchester United naar groepswinst.

  "Als ik kon kiezen wie de doelpunten maakt, zou ik altijd mijn spitsen kiezen", reageerde trainer José Mourinho na de wedstrijd. "Hun zelfvertrouwen hangt daar soms vanaf."

  "Ik ben altijd tevreden over Romelu, omdat de manier waarop hij speelt voor onze ploeg fantastisch is. Maar als hij kan scoren en dat geluk kan voelen dat spitsen enkel voelen als ze doelpunten maken, dan is dat geweldig."

  Mourinho blikte ook al eens vooruit naar de volgende ronde van de Champions League. "Het maakt niet uit welke tegenstander uit de loting komt. Dat team zal niet staan te springen om tegen ons te spelen."

  "Tegenstanders hebben groot probleem, maar uiteindelijk is iedereen fit"

  José Mourinho deelde na de wedstrijd ook nog een prik uit aan City-coach Pep Guardiola in de aanloop naar de Manchester-derby van zondag. Guardiola had gezegd dat David Silva geblesseerd is en dat hij niet weet of hij tijdig fit raakt.

  Dat riep bij de Portugees herinneringen op aan de uitspraken van Arsenal-trainer Arsène Wenger, die vorige week zei dat Alexandre Lacazette buiten strijd was, maar de Fransman afgelopen weekend wel opstelde tegen Manchester United.

  "Onze tegenstanders hebben allemaal problemen. Ze hebben dan een groot probleem, maar uiteindelijk is iedereen toch fit. Als spelers bij ons geblesseerd zijn, zijn ze geblesseerd", aldus Mourinho.