• home
 • video
 • pas verschenen

  Kremlin: "Emoties aan de kant schuiven"

  Bobsleeër Aleksander Zoebkov is een van de geschorste sporters.

  0 / 0
  22 Russische wintersporters gaan in beroep bij het Internationaal Sporttribunaal TAS om hun uitsluiting voor de Olympische Spelen aan te vechten. Het Kremlin reageert afwachtend op de schorsing van het IOC.

  Het dopingschandaal van Sotsji komt de Russische atleten duur te staan. Zij zijn in februari niet welkom op de Winterspelen in Pyeongchang (ZKo).

  22 geschorste sporters gaan in beroep bij het TAS. De Russische atleten hopen op een uitspraak voor de Winterspelen van 2018. Die gaan van start op 9 februari.

  Bobsleeër Aleksander Zoebkov en langlaufer Aleksander Legkov zijn twee bekende namen. Zij pakten allebei goud op de Spelen van 2014, maar moeten die medaille nu inleveren.

  Kremlin: "Emoties aan de kant schuiven"

  Het Kremlin reageert afwachtend op de schorsing voor de Spelen in Pyeongchang. De Russen willen eerst de beslissing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) grondig bestuderen, klinkt het in Moskou.

  "We moeten emoties aan de kant schuiven en een grondige analyse maken", meldt Dmitri Peskov, de woordvoerder van president Vladimir Poetin.

  Het IOC heeft de Russische atleten uitgesloten voor de Winterspelen van volgend jaar. Alleen sporters die kunnen bewijzen dat ze zuiver op de graat zijn, kunnen onder de olympische vlag aantreden als "Olympic Athlete from Russia".