• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gastland India stopt zegereeks Belgian Lions: "We waren niet goed genoeg"

  Na een uitstekende groepsfase verliezen de Red Lions tegen India.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Red Lions zijn er tegen India niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale op de World League Hockey. Na de uitstekende groepsfase strandden de Belgen in de kwartfinales. India was in een spannende shoot-out-reeks net te sterk voor de Lions.

  De eerste helft mochten de Red Lions zich tevreden stellen met een 0-0-gelijkspel. Na 2 quarters waren de beste kansen voor India en toonde het ook de meeste aanvallende intenties. De Indiërs vergaten hun kansen af te werken en kregen bijna het deksel op de neus. Dohmen scoorde, maar in de herhaling bleek dat hij de bal raakte met de bolle kant van de stick en het feestje ging niet door. De score bleef 0-0.

  De 2de helft had veel meer spektakel te bieden. India kwam snel op een 0-2-voorsprong. De Red Lions konden nog terugkomen tot 2-2 na 2 goals van Luypaert op evenveel strafcorners. Het leek erop dat België erop en erover zou gaan, maar de goal viel aan de overkant. Rupinder sleepte de 2-3 voorbij Vanasch.

  De Red Lions zetten alles op alles en gingen nog vol in de aanval, met succes. Met wat geluk kon Keusters de 3-3-eindstand op het scorebord zetten en konden de spelers zich opmaken voor shoot-outs.

  Die werden geen succes voor de Belgen. De Lions vergaten te scoren, maar Vanasch keepte een uitstekende shoot-out en hield de Belgische hoop nog in leven. Van Doren kon de beslissende strafbal niet scoren en zo gaat India, en niet België, naar de halve finale van de World Hockey League in eigen land.

  Luypaert: "Geurtje van competitievervalsing"

  "De ontgoocheling is heel groot", zegt Loïck Luypaert. "We hebben gezegd dat we een van de beste teams ter wereld zijn en dan wil je ook presteren. Het is lang geleden dat we nog zo'n grote teleurstelling te verwerken kregen."

  "Er zat wel een geurtje van competitievervalsing aan deze match, want wij moesten gisteravond nog tot 22u zwoegen tegen Nederland, terwijl India een dagje rust had."

  "Maar India was ook gewoon goed vandaag, terwijl wij niet goed genoeg waren in balbezit en veel balverlies leden."

  Luypaert wil ook niet al té zwaar tillen aan deze nederlaag. "Dit is een betrekkelijk klein toernooi, ons échte doel ligt verder. Het WK volgend jaar, dan het EK in eigen land en ten slotte de Spelen. Maar het is toch zonde dat het hier niet gelukt is."

  Tweet Belgian Red Lions