• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  FIFA heft de schorsing van Koeweit na 2 jaar op

  Infantino (archief) maakte de beslissing bekend.

  Golfstaat Koeweit is weer een volwaardig lid van de wereldvoetbalbond. Dat heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino bekendgemaakt. Het land was geschorst omdat de regering te veel macht had over de sport, maar een nieuwe wet maakt daar komaf mee.

  In oktober 2015 oordeelden de internationale sportorganisaties dat de regering te veel inspraak heeft in de sport. Daarom werd het land geschorst door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de wereldvoetbalbond FIFA. De golfstaat miste zo onder meer de Olympische Spelen van 2016 in Rio en de kwalificaties voor het WK voetbal van volgend jaar in Rusland.

  Maar het parlement heeft enkele dagen geleden een wet goedgekeurd die een einde moet maken aan de inmenging van de overheid. Daarop besliste de FIFA om de schorsing op te heffen.