• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury over problemen bij Zulte Waregem: "We zijn te zuinig geweest deze zomer"

  Francky Dury: "Het is niet zo dramatisch als wordt voorgesteld."

  0 / 0

  Francky Dury: "Het is niet zo dramatisch als wordt voorgesteld."

  Zulte Waregem moet morgen nog een overbodige match spelen in de Europa League spelen, maar de blik is toch vooral op de Belgische competitie gericht. Daar gaat het de voorbije weken niet goed. Coach Dury wijst naar de beperkte budgettaire slagkracht.

  "Eigenlijk had ik deze match tegen Lazio liever niet gespeeld", is Francky Dury eerlijk. "We zijn toch al uitgeschakeld en er komen nu 4 belangrijke matchen aan in de competitie."

  "Maar ik wil onze 3e plaats in de groep wel verdedigen, zodat we niet voor niets gewonnen hebben tegen Vitesse. Ik wil ook aan de fans tonen dat we iets geleerd hebben in Europa. Want we mogen hier met een goed gevoel op terugblikken."

  "Iedereen beseft dat we met Zulte Waregem niet in de meest comfortabele positie zitten, maar het is ook niet zo dramatisch als wordt voorgesteld. We halen 3 op 27, maar hadden wel een zeer goeie start. We missen wat geluk en missen ook vertrouwen. Maar verwacht niet dat het tegen Lazio plots top zal zijn."

  "In januari correctie uitvoeren op de transfermarkt"

  Volgens Francky Dury is het met Zulte Waregem al in de zomer misgelopen. "We hebben budgettair flink moeten bezuinigen, maar iedereen beseft nu dat we te zuinig zijn geweest."

  "In januari proberen we een correctie uit te voeren om te proberen ons seizoen toch nog te redden. Dan spreek ik niet over Play-off I of zelfs maar de linkerkolom, maar wel om uit deze benarde situatie te geraken."

  "Als je mij 5 miljoen geeft, dan hadden we zeker andere transfers gedaan. Ik heb vorig jaar ook gezegd: we willen minder huurlingen. Maar we zitten er weer met 8 nu, gewoon omdat we het geld niet hebben om spelers te kopen."

  "België: te weinig geld, te weinig goed voetbal en bouwen duurt 20 jaar"

  Dury trekt op de persconferentie voor de match tegen Lazio het plaatje ook breder. Volgens hem heeft de Belgische competitie een probleem en moet er nagedacht worden over het huidige format.

  "Er is te weinig geld, er wordt te weinig goed voetbal gespeeld en als je een stadion wil bouwen duurt dat 20 jaar."

  "Er zit enorm veel spanning op onze competitie. Het aantal boeiende matchen tot nu toe is op één hand te tellen. Kijk ook naar mijn collega's: 50% is al ontslagen."

  Ook de lange competitie speelt niet in ons voordeel. "We beginnen er al heel vroeg aan, hebben een korte winterstop en hebben pas laat gedaan. Met een beperkt budget is het moeilijk om dat te bolwerken, zeker als je ook nog Europees speelt."