• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Met mijn loon als voetbalster kon ik hoogstens eens naar de winkel"

  Imke Courtois in Die Huis.

  Imke Courtois kent u (waarschijnlijk) vooral van televisie. Al enige tijd maakt ze geregeld haar opwachting als analiste bij voetbalwedstrijden. Als voetbalster maakte ze grote sier bij Standard en de Red Flames. Maar ze heeft nog meer pijlen op haar boog. Zo werkt ze aan een doctoraatsthesis. In Die Huis op Eén gaf ze onder meer daar wat meer toelichting bij.

  "Een paar honderd euro als voetballer"

  "Met één maandloon als voetbalster zou ik dit optrekje in Zuid-Afrika kunnen kopen hebben", grapt Imke wanneer ze het luxueuze huis waarin ze te gast is, bekijkt. Met het voetbal - ze is intussen gestopt - verdiende ze het zout op haar aardappelen niet.

  "Of ik veel met mijn voetbal verdien? Neen. Heel weinig zelfs. Ik zou er niet van kunnen leven. Ik kan er hoogstens eens extra mee naar de winkel gaan, met die paar honderd euro."

  Video player inladen ...

  "Geen spijt van deelname aan Topmodel"

  Imke nam op haar 20e deel aan Topmodel, een programma op de Vlaamse commerciële televisie. "Ik hoorde daar niet. Dat zie je in alles. De programmamakers hebben dat ook snel gezien", zegt ze.

  "Maar ik heb er geen spijt van. Ik heb meegedaan om te tonen dat vooroordelen niet op hun plaats zijn. Dat iedereen dit bijna vergeten was? Geen probleem. Het is deel van wie ik ben. Ik heb niks verkeerds gedaan."

  Video player inladen ...

  "Werkt ademhaling om pijn te verminderen?"

  Als doctoraatsstudente staat Imke in het "normale leven" mijlenver van offsidediscussies, de voor- en nadelen van een 4-4-2 en 3-5-2 en de groeipijnen van de videoref. 

  "Mijn doctoraatsonderzoek gaat over de invloed van ademhaling op pijn. Werkt ademhaling om pijn te verminderen en zo ja: waarom? Ik heb een mail van iemand gekregen met MS. Die zei dat ademhalingsoefeningen hem misschien zouden kunnen helpen. Hij vroeg mijn mening. Dat zijn mails die ik bewaar." 

  Video player inladen ...

  Hele uitzending

  De hele uitzending met Imke Courtois in Die Huis kunt u bekijken als u op deze link klikt naar vrtnu.be.