• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ik merk dat de media me meer onder druk aan het zetten zijn"

  Seppe Smits was zondag te gast in De 7e Dag.

  Seppe Smits is één van de weinige Belgische medaillekandidaten op de Winterspelen in Pyeongchang. De snowboarder wil tegen februari nog enkele nieuwe "tricks" leren.

  "Knie wat verdraaid"

  "Ik kan mijn programma dit jaar wat beter indelen, omdat ik eerste sta in de ranking en ik zo 99% zeker ben van mijn plaats op de Spelen", zegt Smits.

  "Momenteel ben ik wel geblesseerd. Tijdens een training in China ben ik door een zware windstoot blijven hangen in de lucht en ben ik slecht neergekomen. Ik heb mijn knie wat verdraaid. Het doet nog pijn, maar ik zal de trainingen snel weer kunnen hervatten."

  Op de Winterspelen mikt Smits op de slopestyle en de Big Air. "Ik heb twee jaar geleden deelgenomen aan het testevent in Zuid-Korea. Ik ben daar tweede geworden. Er is hier en daar wel iets veranderd, maar dat resultaat van twee jaar geleden geeft wel zelfvertrouwen."

  "Ik wil nog wat nieuwe tricks leren"

  "Ik heb al een paar nieuwe tricks geleerd de voorbije maanden, maar tegen de Winterspelen wil ik er nog een paar leren. Er is werk aan de winkel. Ik wil gaan trainen in de Verenigde Staten en daarna in Zwitserland of Oostenrijk", gaat Smits voort.

  Seppe Smits en snelschaatser Bart Swings zijn door een statistiekenbureau uitgeroepen tot de twee Belgische medaillekandidaten in Pyeongchang.

  Smits: "Ik merk dat de media mij een beetje onder druk aan het zetten zijn, maar ik probeer mijn eigen ding te doen. Ik wil op de Spelen zo goed mogelijk presteren. Het is een momentopname die van veel omstandigheden afhankelijk is. Wie zich het beste kan aanpassen zal met een medaille naar huis gaan."

  "Ik zie geen reden om te stoppen"

  Op zijn 26e is Smits al een "éminence grise" onder de snowboarders. "Klopt, ik ben stilaan één van de oudere jongens. Maar ik voel me fysiek en mentaal nog zeer goed en heb er nog veel plezier in. Ik zie dus geen reden om te stoppen."

  Smits in De 7e Dag:

  Video player inladen ...