• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Yannick Ferrera: "Bandé kan alles met een bal"

  Toen Hassane Bandé enkele maanden geleden bij KV Mechelen kwam testen, was Yannick Ferrera er nog coach. "Ik heb meteen gezegd tegen de club dat ze hem een contract moesten geven, want die jongen heeft echt iets", vertelt Ferrera in Extra Time. Ajax rondde gisteren een miljoenendeal af met de jonge spits.

  "Bandé is een verstandige jongen"

  "Hassane Bandé kwam een maand testen bij KV Mechelen", doet Yannick Ferrera het verhaal. "Na de eerste training kwam hij naar mij en vroeg hij me waarin hij nog progressie kon maken en wat hij goed en niet goed gedaan had."

  "Een tester van 18 jaar oud, recht uit Afrika, die na zijn eerste training zoiets vraagt: dat is uitzonderlijk. Dan besef je dat hij een verstandige jongen is. Als je hem iets zegt, begrijpt hij het en voert hij het meteen uit. Hij is heel slim en hij ziet en voelt het spel."

  "Op technisch vlak kan hij alles met de bal. Nu speelt hij centraal en dat past beter bij hem. Eigenlijk is hij een "9,5", maar hij kan ook op links of op rechts zijn plan trekken, omdat hij alles heeft."

  Video player inladen ...

  "Hij zal slagen bij Ajax"

  Ajax heeft naar verluidt 10 miljoen euro op tafel gelegd voor Bandé. "Ze hebben het echt in hem gezien, maar hij heeft ook echt veel talent", zegt Ferrera.

  "Hij heeft nu 6 maanden om zich klaar te stomen voor deze uitdaging. Hij zal zeker niet op zijn lauweren gaan rusten. Ik denk dat hij zal slagen bij Ajax. Hassane is een heel bescheiden jongen, heel slim, een crème van een gast."

  "Als Ajax hem goed omringt, zal het lukken. In Mechelen woont hij ook niet alleen in een appartement, maar bij een gastgezin. Ze zorgen heel goed voor hem en dat heeft hij ook nodig. Hij is ver van zijn familie en is nog maar pas 19 jaar geworden. Dan ben je nog een kind."

  Video player inladen ...