• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wijsmans: "Buitenlandse topclubs weten dat ze niet zomaar winnen in België"

  Maaseik opent vanavond zijn campagne tegen Trentino.

  Maaseik en Roeselare beginnen deze week aan een nieuwe Champions League-campagne. Maaseik is er voor de 17e keer op een rij bij, vanavond opent het tegen de Italiaanse topper Trentino. "We beginnen met twee thuiswedstrijden. Na die matchen zal er al heel veel duidelijk zijn", zegt Wout Wijsmans, technisch directeur van Maaseik.

  "Gebruiken Champions League in onderhandelingen met spelers"

  "Voor een club als Maaseik is het prestige om al vele jaren op een rij Champions League te spelen, om er telkens opnieuw bij te zijn", vertelt Wout Wijsmans aan Sporza.

  "De campagne is een mooie ervaring voor de club en voor de spelers die nog geen of heel weinig ervaring in de Champions League hebben. Dat is een van de redenen waarom spelers naar Maaseik komen."

  "Je merkt dat zeker en vast in de onderhandelingen met spelers. We gebruiken dat ook een beetje als club. We willen spelers opleiden die ervaring willen opdoen en zo'n Champions League-ervaring is dan belangrijk."

  "Iedereen komt altijd met heel veel respect naar België"

  Hoe kijken de buitenlandse clubs naar de Belgische ploegen in de Champions League? Maaseik en Roeselare zijn vaste waarden, maar spelen de laatste jaren geen hoofdrol meer in de eindfase van de Europese competitie.

  "In Italië is er heel veel respect voor de Belgische clubs", zegt Wout Wijsmans, ex-speler van onder meer Macerata en Cuneo. "Iedereen komt altijd met heel veel respect naar België."

  "Maaseik heeft twee keer de finale gespeeld, Roeselare heeft het de laatste jaren ook heel goed gedaan. Buitenlandse topclubs weten wel dat het niet eenvoudig is om hier zomaar te komen winnen. De clubs worden hier ook heel goed opgevangen."

  "In de Champions League ligt de druk bij de andere clubs"

  Maaseik speelt in de groepsfase tegen Izmir (Tur), Trentino (Ita) en Kedzierzyn (Pol). Wat zijn de ambities? "We beginnen met thuismatchen tegen Trentino en Izmir. Na die wedstrijden zal heel veel duidelijk zijn."

  "Trentino heeft een moeilijk seizoensbegin gehad, maar speelt nu beter. We zullen onze kans grijpen."

  "In de Belgische competitie en beker ligt de druk altijd bij ons, in de Champions League ligt de druk bij andere clubs. Daar moeten we misschien van profiteren."

  Samenvattingen op Sporza

  Sporza biedt de samenvattingen van de thuismatchen van de Belgische teams in de Champions League aan.