• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Als je Celtic Park stil krijgt, dan heb je het goed gedaan"

  Anderlecht speelt dit seizoen geen Europees meer.

  Anderlecht graaide een troostprijsje mee uit Schotland. Wat was het gevoel bij de coach en zijn spelers na de 0-1-overwinning bij Celtic? "Dit was onze beste wedstrijd in deze campagne."

  "Bij een tweede goal zou er misschien paniek geweest zijn"

  "Ik ben zeker tevreden", reageerde Hein Vanhaezebrouck bij rechtenhouder Proximus 11+. "Je weet dat hier winnen met drie goals eigenlijk een utopie is. Alles moest meezitten en dat was in de eerste helft niet het geval."

  "We hadden meteen kunnen scoren en daarna waren er nog enkele goeie momenten. Daar hadden we meer kunnen uithalen, maar we hebben niets weggegeven."

  "Je weet dat zij na de pauze dan iets zullen proberen, maar dan nog hadden we de wedstrijd voor een groot deel onder controle. Bij een tweede doelpunt zou er misschien paniek geweest zijn. Maar als je Celtic Park voor meer dan de helft van de match stil kunt krijgen, dan doe je het wel goed."

  "Jammer dat we de voorzitter geen kwalificatie konden geven"

  Anderlecht kon zijn campagne dus toch nog met een positieve noot afsluiten. "Dit was de 200e Europese wedstrijd van onze voorzitter. Ik houd van zulke cijfers. Vorig jaar speelden we de 100e Europese wedstrijd van AA Gent op Wembley", ging Hein Vanhaezebrouck verder.

  "Het is jammer dat we onze preses geen kwalificatie hebben kunnen geven, maar hij zal dit ook wel positief bekijken."

  "Deze groep heeft nu gevoeld dat we tot veel in staat zijn als we durven te voetballen en als we goed bewegen. Dit was de beste wedstrijd die we in deze campagne gespeeld hebben."

  "We hebben de derde plaats niet vandaag laten liggen"

  • Sofiane Hanni: "We hebben een ander niveau getoond dan in de vorige wedstrijden, ook al was de thuismatch tegen Bayern zeker niet slecht. Maar het aantal kansen wordt niet vertaald in doelpunten. Kansen afmaken, dat is het moeilijkste in deze sport. Als we hier scoren in de eerste minuten, dan weet je niet hoe het hier verloopt. Maar we hebben de derde plaats niet vandaag laten liggen, wel in de heenmatch tegen Celtic. Het is goed voor onze trots en voor het imago van de club dat we niet met nul punten eindigen, maar het is toch jammer."
  • Pieter Gerkens: "Ik sta hier met gemengde gevoelens. We hebben een degelijke wedstrijd gespeeld, maar op die drie punten na levert het eigenlijk niet zoveel op. Dat we niet met nul punten eindigen is wel belangrijk voor de groep. Dat kunnen we meenemen naar de competitie."
  • Sven Kums: "We hebben een goeie wedstrijd gespeeld. We probeerden dominant te spelen en dat is vooral in de eerste helft goed gelukt. Het is jammer dat we de kansen niet afmaken en dat geldt ook voor mezelf. Maar we hebben het hier niet verloren. We denken terug aan alle thuismatchen. Als je thuis niets pakt, dan is het niet goed genoeg. Een 0-3-nederlaag thuis tegen Celtic is moeilijk op te halen. Het is jammer dat we het hier goed gedaan hebben en dat we het thuis zo hebben laten afweten."