• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandehaute gelooft volop in vernieuwde Omloop: "Een mythisch parcours"

  Wouter Vandenhaute is bijzonder blij met het vernieuwde parcours.

  Eind juni werd bekendgemaakt dat het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad wordt hertekend. Voor vijf jaar zal de eindstreep op de Halsesteenweg van Meerbeke geschilderd worden. "We willen zo de Omloop Het Nieuwsblad opnieuw meer uitstraling geven", zegt Wouter Vandenhaute.

  Wouter Vandenhaute, directeur van organisator Flanders Classics, gelooft volop in de vernieuwde Omloop: "Een mythisch parcours. Renners als Tiesj Benoot kennen die aankomst van de Ronde in Meerbeke nog, maar reden die finale nooit. Met de Omloop wil ik dezelfde beleving krijgen als destijds met de Ronde."

  "Dat we niet meer in Gent finishen is een beslissing om louter sportieve redenen. We willen zo de Omloop Het Nieuwsblad meer uitstraling geven", zegt Vandenhaute bij de voorstelling van het nieuwe parcours.

  "Elke wedstrijd van de Flanders Classiscs moet zijn eigen identiteit krijgen", benadrukt hij. "De ronde heeft die, Dwars door Vlaanderen kreeg een ander parcours aangemeten, net als de Scheldeprijs en nu ook de Omloop het Nieuwsblad."

  "Er was wel een discussiepunt over de aankomstzone. Sommigen wilden de finish in het centrum van Ninove, maar voor mij moest de streep liggen waar ze voorheen lag in de Ronde. En dat is nu een feit."

  De vorige editie van de Omloop Het Nieuwsblad werd gewonnen door Van Avermaet:

  Video player inladen ...