• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  UCI en Peter Sagan begraven de strijdbijl: "Het is al vergeten"

  Peter Sagan moest de Tour verlaten na een duel met Mark Cavendish.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Peter Sagan moest de Tour verlaten na een duel met Mark Cavendish.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Het Internationaal Sporttribunaal TAS mag het dossier omtrent de uitsluiting van Peter Sagan in de Ronde van Frankrijk klasseren. Zijn team Bora-Hansgrohe heeft na overleg met de Internationale Wielerunie UCI beslist de juridische procedure stop te zetten. "Het is al vergeten", reageert de wereldkampioen zelf.

  Zaak van de baan

  Vandaag zou de zaak ten gronde worden behandeld bij het Internationaal Sporttribunaal in Lausanne, maar dat gaat dus niet door. 

  Na het bekijken van nieuw beeldmateriaal legt Bora-Hansgrohe uit dat alle partijen overeen zijn gekomen dat de valpartij een "ongelukkig en onbedoeld wedstrijdincident was". "Gezien de omstandigheden" hebben de UCI-juryleden toen de best mogelijke beslissing genomen.

  Sagan moest de Tour afgelopen zomer verlaten na afloop van de vierde etappe. Volgens de wedstrijdjury had de wereldkampioen Mark Cavendish met een gevaarlijk elleboogmanoeuvre ten val gebracht in de massasprint. Cavendish brak bij die val zijn schouderblad en was lang buiten strijd.

  Sagan: "Al vergeten"

  Peter Sagan laat weten dat "het verleden al vergeten is". "Het draait allemaal om het verbeteren van de sport", aldus de drievoudige wereldkampioen.

  "Ik ben blij dat wat mij is overkomen in Vittel aantoont hoe moeilijk de taak van de UCI-commissarissen is en de UCI nu erkent dat er meer nodig is om hun werk te vergemakkelijken."

  Video-expert in belangrijkste WorldTourwedstrijden

  Volgens UCI-voorzitter David Lappartient bewijst de zaak "hoe belangrijk en moeilijk het werk van UCI-commissarissen is".

  Hij kondigt aan dat de UCI vanaf volgend seizoen tijdens de belangrijkste WorldTourwedstrijden een "assistent-commissaris met speciale video-expertise" wil toevoegen aan het vaste panel wedstrijdcommissarissen.

  VIDEO: de felbesproken sprint

  Video player inladen ...