• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Timmermans: "Had niet verwacht dat transfer Bandé zo snel zou gaan"

  KV Mechelen kreeg naar verluidt een kleine 10 miljoen euro voor Bandé.

  KV Mechelen heeft gisteren de transfer van Hassane Bandé naar Ajax bekendgemaakt. Naar verluidt krijgt de club een kleine 10 miljoen euro voor hun goudhaantje. "Het is een win-winsituatie voor alle partijen", vertelt voorzitter Johan Timmermans.

  "Niet verwacht dat het zo snel zou gaan"

  De transfer van Bandé naar Ajax is volgens KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans een situatie waarmee alle partijen tevreden mogen zijn. Hij verduidelijkt ook dat ex-coach Yannick Ferrera een groot aandeel heeft in de transfer. "Het was Ferrera die heeft aangedrongen om Bandé naar KV te halen", verklaart Timmermans.

  Dat het allemaal zo snel zou gaan, had Timmermans niet verwacht. "Bij zulke jonge spelers die in de belangstelling staan en bij zulke grote bedragen, dan verwacht je niet dat het zo snel zal gaan. Het afzakken van Marc Overmars naar Mechelen om samen aan de tafel te zitten, heeft ons toch wel duidelijk gemaakt dat Bandé een echt goudhaantje is. Het was meteen duidelijk dat we tot een snel besluit konden komen."

  "Bandé zette zich na enkele wedstrijden al op de kaart en kreeg belangstelling van verschillende Europese clubs. Ajax was dus niet de enige geïnteresseerde club om hem te kopen. Wanneer de transfer tot een goed resultaat kan leiden voor KV Mechelen en de speler zelf, dan denk ik dat dit een win-winsituatie is voor alle partijen. Bovendien kan hij het seizoen nu afwerken met een fris hoofd."

  "Het gaat over veel geld, zeker voor KV Mechelen"

  Over het exacte bedrag wilt de KV Mechelen-voorzitter zich niet uitspreken, maar dat het over veel geld gaat, kan ook hij niet ontkennen.

  "Mensen spreken vaak over transfers in het verleden waar het over bedragen rond de 2 à 2,5 miljoen euro gaat. Dat vonden ze vaak te weinig. Wanneer je dan over een veelvoud van dat bedrag kan spreken, met nog eens bonussen en percentages op de doorverkoop, dan gaat het over veel geld, zeker voor KV Mechelen."

  "Met het geld van de transfer, dat we pas krijgen op het einde van het seizoen, zoeken we een gezond evenwicht tussen bestedingen aan het infrastructuur en het sportieve", gaat Timmermans voort. "We staan voor verdere verbouwingen aan het stadion en we willen Bandé natuurlijk vervangen door een "fatsoenlijke" speler."

  "De verbouwingen aan de nieuwe hoofdtribune staan los van deze transfer. Het is mogelijk dat de verbouwingen zullen plaatsvinden na dit seizoen, maar het is ook mogelijk dat het pas na het volgende seizoen zal zijn."

  "We onderhandelen nog met de stad Mechelen en er moeten nog veel afspraken worden gemaakt. Bij voorkeur kunnen we er na dit seizoen al mee beginnen, maar het licht nu al op groen zetten, is nog een brug te ver", besluit hij.