• home
 • video
 • pas verschenen

  Soufiane Bouchikhi is de Europese atleet van de maand november

  Bouchikhi won de CrossCup-manches in Mol en Roeselare.

  Verrassend nieuws uit de atletiekwereld: Soufiane Bouchikhi is in een online stemming uitgeroepen tot Europese atleet van november. De 27-jarige veldloper is nog maar de 6e Belg die dat meemaakt. Hij heeft zijn uitverkiezing te danken aan zijn zeges in de CrossCup in Mol en Roeselare.

  De Europese atletiekbond European Athletics maakte het nieuws in een tweet bekend. Bouchikhi bleef in de stemming 4 atleten voor, onder wie de Spanjaard Adel Mechaal (3x gemedailleerd op een EK, red) als bekendste.

  Onze landgenoot kan zo zondag met nog wat meer vertrouwen van start gaan in het EK veldlopen in Slovakije, waar hij samen met Lander Tijtgat de Belgische kleuren verdedigt bij de mannen elite.

  De 6e Belg die deze eer te beurt valt

  Bouchikhi is de zesde Belg die de maandtrofee binnenhaalt. Kim Gevaert (2007), Atelaw Bekele (2011), Pieter-Jan Hannes (2013), Louise Carton (2015) en Nafi Thiam (2017) gingen hem voor.

  Bij de vrouwen was Eilish McColgan de laureate. De Schotse won de Leeds Abbey Dash 10K en werd vierde in de befaamde Manchester Road Race.

  Tweet van European Athletics: