• home
 • video
 • pas verschenen

  Sa Pinto moet drie wedstrijden in de tribune volgen

  Ricardo Sa Pinto werd "geveld" door een bekertje bier.

  Ricardo Sa Pinto heeft drie speeldagen schorsing gekregen voor zijn theaterstukje in de beker tegen Anderlecht. De Standard-trainer mist zo de duels tegen Waasland-Beveren en Gent en de bekerpartij tegen Oostende. Sa Pinto krijgt ook 1.000 euro boete. Standard kan nog in beroep gaan, maar wil daar eerst nog een nachtje over slapen.

  Standard-coach Sa Pinto werd in de bekermatch tegen Anderlecht naar de tribune gestuurd, omdat hij volgens de ref te veel misbaar had gemaakt toen hij geraakt werd door een bekertje uit de tribune.

  Toen de Portugees te horen kreeg dat hij werd uitgesloten, kookte zijn potje over. Volgens het Bondsparket ging Sa Pinto zo over de schreef dat een schorsing van 6 weken gerechtvaardigd was. De Geschillencommissie brengt dit terug naar 2 weken, ofwel 3 matchen (2 competitieduels en 1 bekermatch).

  De kans is groot dat Standard toch nog in beroep zal gaan tegen deze schorsing, al wil het de argumentatie eerst bestuderen. Sa Pinto liet zelf weten dat hij eigenlijk het slachtoffer is in deze zaak.

  "Dit was zeker geen theater, want dat zit niet in mijn aard. Ik ben een emotioneel persoon en vroeg de ref om een verklaring voor mijn uitsluiting. Mijn goede reputatie ben ik hierdoor wel voorgoed kwijt."

  Volgens Sa Pinto en de raadsman van de club zou er zelfs niet eens een schorsing mogen zijn, omdat de ref had gezegd dat hij de match zou stopzetten bij nieuwe incidenten. Volgens Standard hield Wouters zich dus niet aan zijn woord toen Sa Pinto geraakt werd door het bekertje.