Red Lions geven Europees kampioen Nederland hockeyles

di 5 december 2017 16:50
De Red Lions hadden een nog veel ruimere zege kunnen boeken.
De Red Lions hebben de groepsfase van de finale van de World Hockey League afgerond met 9 op 9. Nederland werd van het terrein gespeeld, maar omdat de Red Lions slordig omsprongen met de kansen, bleef het bij een 3-0-overwinning.

De Red Lions hadden nog een eitje te pellen met de Nederlanders na de verloren EK-finale. De Belgen namen de regie van de wedstrijd meteen in handen, maar scoren lukte niet in het eerste kwart. Zowel België als Nederland miste een strafcorner.

In het tweede kwart konden de Red Lions wel hun strafcorners omzetten. Luypaert knalde België op voorsprong. Nederland moest al elf keer scoren om de Red Lions nog van groepswinst te houden.

En het bleef eenrichtingshockey. De Belgen lieten nog twee strafcorners onbenut, maar Luypaert maakte er nog voor de pauze 2-0 van. Van de elf doelpunten dit toernooi nam hij er maar liefst zes voor zijn rekening.

In de EK-finale gaven de Belgen een 2-0-voorsprong nog uit handen, maar dat stond nu niet in het scenario. Tom Boon scoorde snel de 3-0, nog maar eens via strafcorner. Nadien sprongen de Red Lions kwistig om met hun kansen: doelman Sam van der Ven werd uitgeroepen tot man van de match. Nederland werd zo gespaard van een pandoering.

Met de groepswinst mogen de Belgen het in de kwartfinale opnemen tegen de op papier gemakkelijkste tegenstander: gastland India, dat slechts één punt kon rapen in de groepsfase.