Ga naar de inhoud

meest recent

      Meest trefzekere tiener van Europa: Bandé doet beter dan Mbappé en Kluivert

       di 5 december 2017 11:15
      De statistieken van Bandé gaan Europa rond.
      Een blik op de statistieken van Hassane Bandé maakt duidelijk waarom Ajax onverwacht snel heeft doorgedrukt om de aanvaller aan te trekken. De Burkinees scoort voor zijn leeftijd (19) niet alleen vlot, hij scoort ook vaak het belangrijke openingsdoelpunt.

      Meest trefzekere tiener van Europa

      Bandé is in geen tijd uitgegroeid van een nobele onbekende tot een naam die in de scoutingsboekjes over heel Europa staat genoteerd. Zijn jonge leeftijd en acht doelpunten zijn daar verantwoordelijk voor.

      In de beste 10 Europese competities is er geen enkele tiener die momenteel beter doet dan de KV Mechelen-speler. Bandé laat onder meer Kylian Mbappé, Justin Kluivert en Samuel Kalu ruim achter zich.

      Trefzekere tieners in Europa
      SpelerTeamGoalsLeeftijd
      Hassane BandéKV Mechelen819 jaar 35 dagen
      Kylian MbappéPSG518 jaar 349 dagen
      Guus TilAZ519 jaar 347 dagen
      Justin KluivertAjax418 jaar 213 dagen
      Samuel KaluKAA Gent419 jaar 100 dagen

      Zes keer maker van de openingsgoal

      Een openingsdoelpunt wordt in het voetbal extra hoog ingeschat en ook op dat vlak scoort Bandé goed. Zes van zijn acht goals waren dit seizoen het openingsdoelpunt voor KV Mechelen.

      In de 10 Europese topcompetities maakten alleen Jonas (8), Mauro Icardi (7) en Edinson Cavani (7) vaker het openingsdoelpunt van hun ploeg dan Hassane Bandé (6 keer).

      Bandé is bovendien direct betrokken bij 45 procent van de competitiegoals van zijn ploeg (8 goals, 1 assist, Mechelen scoorde 20 keer), het hoogste percentage van alle spelers in de Jupiler Pro League dit seizoen.

      Openingsgoals
      SpelerTeamOpeningsgoal
      JonasBenfica8
      IcardiInter7
      CavaniPSG7
      BandéKV Mechelen6

      Twee weken geleden gaf Bandé zijn eerste persconferentie