• home
 • video
 • pas verschenen

  Keeperstrainer Jan Van Steenberghe weg bij Club Brugge: "Dit is het beste"

  Jan Van Steenberghe, rechts van Bart Verhaeghe.

  Club Brugge en keeperstrainer Jan Van Steenberghe gaan in onderling overleg uit elkaar. "Het draagvlak voor een verdere samenwerking werd steeds kleiner", klinkt het bij de competitieleider. Met Tomislav Rogic haalde Club al een vervanger binnen.

  Van Steenberghe: "Verschil in visie"

  Oud-doelman Jan Van Steenberghe (45) werkte sinds januari 2014 voor blauw-zwart. Hij lijkt met zijn vertrek de prijs te betalen voor het keepersprobleem waarmee Club dit seizoen worstelt.

  "Ik kijk zeer positief terug op mijn 3,5 jaar bij Club Brugge. Het was een boeiende periode met heel wat sportieve hoogtepunten, goeie collega's en een onvergetelijke band met de 12e man", reageert Van Steenberghe.

  "Op een bepaald moment merken beide partijen dat er een verschil in visie bestaat. Dan is het beter om in een goeie verstandhouding uit elkaar te gaan."

  Club: "Draagvlak steeds kleiner"

  "Dit was de beste beslissing voor alle partijen", gaat CEO Vincent Mannaert voort. "We hebben de voorbije jaren samen een mooi parcours afgelegd maar het draagvlak voor een verdere samenwerking werd steeds kleiner."

  "Dit doet in geen enkel opzicht afbreuk aan de goeie samenwerking de voorbije jaren. We wensen Jan het allerbeste toe met zijn toekomstige projecten."

  Van Steenberghe wordt vervangen door de 42-jarige Tomislav Rogic. De Kroaat, een landgenoot van Club-coach Ivan Leko, was voordien aan de slag als keeperstrainer bij Zenit Sint-Petersburg en Sjachtjor  Donjetsk. Hij zal woensdag voor het eerst op het Brugse trainingsveld staan.

  "We wensen Jan het allerbeste toe":

  Analist en ex-Club-keeper Geert De Vlieger: