• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Giro-winnaar Dumoulin is opnieuw Renner van het Jaar in Nederland

  Beste belofte Fabio Jakobsen en beste prof Tom Dumoulin.

  De Nederlandse wielerwereld heeft gisterenavond zijn prijzen voor 2017 uitgereikt. De trofee voor beste profrenner, profrenster en talent ging respectievelijk naar Tom Dumoulin, Annemiek van Vleuten en Fabio Jakobsen. Voor Dumoulin is het de vierde uitverkiezing op een rij.

  Tom Dumoulin, die als eerste Nederlander de Ronde van Italië won voor Team Sunweb, was de grote favoriet voor de Gerrit Schulte Trofee. Zijn wereldtitel in de ploegentijdrit en de individuele tijdrit waren de kers op de taart.

  Dumoulin (27) haalde het voor de andere genomineerden: Jos van Emden, Mathieu van der Poel, Sebastian Langeveld, Dylan Groenewegen en Wilco Kelderman, Bauke Mollema en Koen Bouwman.

  De Gerrie Knetemann Trofee voor Talent van het Jaar ging naar Fabio Jakobsen, die zijn Nederlandse U23-titel verlengde. De 21-jarige wordt volgend seizoen prof voor Quick-Step Floors.

  Annemiek van Vleuten is beste vrouw

  De vrouwen krijgen de Keetie van Oosten-Hage Trofee. Annemiek van Vleuten kaapte die weg voor de neus van Chantal Blaak, Marianne Vos, Anna van der Breggen en Kirsten Wild. Voor het eerst is ze Nederlandse beste.

  Van Vleuten (35) pakte in Bergen de wereldtitel tijdrijden, de apotheose van een droomseizoen met ook zeges in de Boels Rental Ladies Tour, La Course, de Spaanse klassieker Durango-Durango en de Cadel Evans Great Ocean Road Race. In de Giro werd ze 3e en won ze de puntentrui en bergtrui.

  Tweets over wielergala: