• home
 • video
 • pas verschenen

  Bölöni op RTBF: "Het verschil tussen God en Sa Pinto? God wil niet Sa Pinto zijn"

  Laszlo Bölöni was te gast in het RTBF-programma La Tribune.

  Daags na de beladen kraker tussen Standard en Antwerp was Antwerp-coach Laszlo Bölöni te gast in La Tribune, de voetbaluitzending van de RTBF. Thuiscoach Sa Pinto verweet Bölöni van geen voetbal te spelen. De Roemeen, die Sa Pinto nog onder zijn hoede had bij Sporting Lissabon, zet de Portugees weg als een conflicteuze persoon.

  Ironische Bölöni: "Standard is zeer, zeer goed en wij zijn slecht"

  Bölöni was niet verrast door de woorden van Sa Pinto na de wedstrijd, die op 1-1 eindigde en waarin Standard op het eind nog een (onterechte) penalty miste. "Standard heeft alles gedaan wat het kon, onze tegenstander heeft niets gedaan", stelde de Portugees.

  De Roemeen reageerde gisteren ironisch in het voetbalprogramma. "Er zijn beoordelingen en beoordelingen. Ik respecteer wat hij zegt, maar ik ga niet akkoord. Als je de statistieken bekijkt, maakte het team dat geen voetbal speelt - Antwerp dus - 23 doelpunten. Standard maakte er 17. Ik geef toe dat ze buitengewoon zijn. Ze zijn zeer, zeer goed en wij zijn slecht."

   

  "Kampioen met Sporting omdat Sa Pinto zich blesseerde in 1e match"

  Bölöni kent Sa Pinto al veel langer dan vandaag. Hij coachte het woelwater zelfs van 2001 tot 2003 bij Sporting Lissabon. In 2002 werd de Portugese ploeg kampioen.

  Bölöni had daarover een anekdote in huis, die duidelijk maakt dat Sa Pinto nog geen haar veranderd is: "Ik ben een trainer die niets of heel weinig weet. Ik luister naar mijn voorzitters. Wat ik nu ga vertellen, is geen grap en ook een beetje stout."

  "Mijn voorzitter bij Sporting zei me het volgende, nadat we de titel gepakt hadden: "We zijn kampioen, maar we hadden één geweldig geluk: dat Sa Pinto zich blesseerde in de eerste wedstrijd"."

  "Dat was niet omdat het een slechte speler was, maar hij heeft een conflictueus karakter", is de boude mening van de ervaren trainer.

  Waarna hij uitpakte met een fameuze oneliner? "Ken je het verschil tussen de goede God en Sa Pinto? De goede God wil geen Sa Pinto zijn. Hij is een goeie coach, maar zoekt altijd het conflict op."

  "Niet sneller lopen dan we kunnen gaan bij Antwerp"

  Standard liet na om de plaats van Antwerp in de top 6 in te nemen. Bölöni doet het verrassend goed bij de promovendus. "We staan waar we niet verwacht werden. Als men me zegt dat de competitie vandaag afgelopen is, dan teken ik met beide handen. Ik voel de broosheid van onze ploeg."

  "Iedereen droomt en ik ben de eerste om de club zo hoog mogelijk te stuwen. Maar je moet niet vergeten dat de voorbije 15 jaar een lijdensweg was. Antwerp is in volle opbouw. Je moet niet sneller lopen dan je kunt gaan."