• home
 • video
 • pas verschenen

  Usain Bolt krijgt eigen standbeeld: "Geen woorden voor"

  Bolt poseerde trots voor zijn standbeeld.

  De Jamaicaanse ex-topsprinter Usain Bolt heeft in zijn thuisland een eigen standbeeld gekregen. Bolt was zelf aanwezig op de officiële onthulling van het kunstwerk aan het nationaal atletiekstadion in Kingston.

  Usain Bolt heeft in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston de eer gekregen om zijn eigen standbeeld te onthullen. Bolt, die op het kunstwerk afgebeeld is in zijn bekende overwinningspose, gaf een korte speech tijdens de officiële onthulling.

  "Dit is een heel grote eer. Ik had nooit durven denken dat dit mij zou overkomen. Het geeft een enorm goed gevoel. Ik heb er geen woorden voor."

  "De snelste man ter wereld" maakte in augustus een einde aan zijn rijkgevulde carrière op de atletiekbaan. De Jamaicaan werd drie keer op rij olympisch kampioen op de 100 en 200 meter en is wereldrecordhouder op beide nummers.

  Usain Bolt kon het zelf amper geloven: