• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leko: "Ik wil niets horen over excuses. Excuses zijn voor losers"

  Ivan Leko wond zich behoorlijk op.

  Ivan Leko liet zich al horen tijdens de wedstrijd en was ook achteraf bikkelhard voor zijn spelers na het gelijkspel in Eupen. "Na 20 minuten wou ik acht spelers vervangen", zegt de trainer. "Er was geen respect voor het shirt en de waarden van Club Brugge."

  Ivan Leko nam in de persconferentie na de wedstrijd geen blad voor zijn mond. "In de eerste helft speelden we onze slechtste 45 minuten van het seizoen. Het was dramatisch", zei de trainer van Club Brugge. "En ik wil niets horen van excuses. Excuses zijn voor losers."

  "Ik wou na 20 minuten 8 spelers vervangen. Op Ruud Vormer en Brandon Mechele na was niemand bezig met de match. Het had na de eerste helft makkelijk 3-0 of 4-0 kunnen staan. De mentaliteit was dramatisch, ik heb niets gezien van 'no sweat, no glory'."

  "We speelden zoals Messi en Neymar. Iedereen wou enkel met de bal spelen, qua duels en druk zetten was er niets. Er was geen respect voor het shirt en de waarden van Club Brugge: passie, energie en collectief spel."

  "Kwaad tijdens de rust? Ik ben nog kwaad"

  Heeft Leko zich dan kwaad gemaakt tijdens de rust? "Ik ben nog kwaad. Ik had het slechtste gevoel sinds ik trainer ben bij Club. We zijn nog te jong om te beseffen dat je bij een topclub maar zo goed bent als je laatste wedstrijd. Je kunt de avond zelf genieten van een zege, maar de dag erna moet je weer beter willen worden."

  De linkerflank met Decarli en De Bock liet zich in de eerste helft keer op keer ringeloren. Leko: "Zij waren niet het probleem, het was een collectief probleem. We stonden te slapen, we gingen niet in duel en zaten nooit in de wedstrijd. Saul en Laurens waren niet het probleem." 

  "Het slechte gevoel van de eerste helft overheerst"

  Leko was wel tevreden over de reactie van zijn spelers na de rust. "De tweede helft was totaal anders. We zijn begonnen te voetballen en Eupen kwam bijna niet in de buurt van ons doel", zag de Kroaat.

  "Plots zag ik pressing, combinaties, kansen, we hadden alles. De afgelopen maanden hebben we getoond dat we de beste ploeg in België zijn, maar dan moeten we 90 minuten voetballen zoals in de tweede helft."

  "Het resultaat is correct, maar qua gevoel verliezen we hier twee punten. Daarom overheerst bij mij het slechte gevoel van de eerste 45 minuten. Ik had dit niet zien aankomen."

  Bekijk de persconferentie van Leko en Makélélé

  Video player inladen ...