• home
 • video
 • pas verschenen

  Bandé verhuist na dit seizoen naar Ajax: "Fantastische deal"

  Hassane Bandé is vanaf juni 2018 een speler van Ajax.

  Hassane Bandé maakt in juni de overstap naar Ajax. KV Mechelen heeft een akkoord met de Amsterdammers over Bandé, die vandaag medisch gekeurd werd. "Een geweldige transfer voor hem en een fantastische deal voor ons", klinkt het bij KV Mechelen.

  KVM: "Fantastische deal"

  Hassane Bandé speelt pas sinds dit seizoen voor KV Mechelen. De 19-jarige Burkinese flankspeler scoorde al 8 keer in 13 matchen en heeft zich daarmee in de kijker gespeeld van verschillende clubs.

  “Bandé kreeg tientallen vragen tot transfers”, zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans. “We wilden de speler verlossen van alle beslommeringen. Dit akkoord nu afsluiten, is daarom een win-win. Hassane heeft een geweldige transfer te pakken en als club hebben we een fantastische deal. Niet alleen financieel, maar op deze manier zijn we ook zeker dat hij zich tot het einde van dit seizoen 100 procent kan blijven focussen op KV Mechelen.”

  Hassane Bandé legde vandaag, op zijn vrije dag, al medische testen af in Amsterdam en tekende daar zijn contract voor volgend seizoen. “Maar hij blijft dus ook na nieuwjaar nog bij ons”, zo benadrukt Timmermans. “Omdat hij bij Ajax tekende, kan hij zijn hoofd volledig vrijmaken en volop op onze wedstrijden focussen. Hijzelf is en blijft uiterst gemotiveerd om voor KVM te voetballen. KV Mechelen heeft Hassane een kans gegeven en hij is daar enorm dankbaar voor.”

  “Het is mooi dat we een jonge speler zoals hij kunnen begeleiden om naar een topclub zoals Ajax te gaan. Hij kwam hier uit het niets aan en binnen 7 maanden vertrekt ie door de grote poort.”

  Geld voor uitbouw van KV Mechelen

  Bij KV Mechelen kunnen ze de centen die Ajax op tafel legt, naar verluidt een kleine 10 miljoen euro, goed gebruiken. KVM wil het geld besteden aan de verdere uitbouw van de club.

  “Het geld zal zowel naar het sportieve als naar het infrastructurele terugvloeien”, legt voorzitter Timmermans uit. “En belangrijk: door de deal met Ajax zal KV Mechelen ook in de toekomst een graantje van de mogelijke meerwaarde van Bandé meepikken.”

  Lees hier de eerste reactie van Hassane Bandé na zijn transfer.