• home
 • video
 • pas verschenen

  "Wie zal nog over onze zegereeks praten als we geen prijzen pakken?"

  Kevin De Bruyne gaf gisteren de assist voor de 2-1.

  Met 14 zeges na 15 speeldagen en een voorsprong van 8 punten op Manchester United is er weinig twijfel: Manchester City is dit seizoen dé titelfavoriet in Engeland. "Onze zegereeks is fenomenaal, maar er volgen zware weken", weet Kevin De Bruyne.

  43 op 45

  Chelsea-coach Antonio Conte zei het afgelopen weekend nog na de zege van zijn Chelsea tegen Newcastle. "Het is goed dat we winnen, maar in deze competitie doet één team buitengewone dingen: Manchester City."

  City won gisteren dan wel nipt van West Ham, het boekte zijn 14e zege op 15 speeldagen, goed voor een puntentotaal van 43 op 45. Komende zondag staat United-City op het menu.

  "Wie zal nog praten over 20 gewonnen wedstrijden op een rij als we geen prijzen pakken? Dan zal niemand daar iets om geven", vertelt Kevin De Bruyne. De Rode Duivel kan met zijn ploegmaats zondag het zegerecord van Arsenal in de Premier League - 14 overwinningen op een rij - evenaren.

  "We hebben een mooie bonus"

  De Bruyne is geschorst voor de laatste groepsmatch in de Champions League op het veld van Sjachtjor. Hij kan zich dus volop focussen op de ontmoeting met Manchester United.

  "Onze zegereeks is fenomenaal en geeft ons een mooie bonus, maar na de match tegen United volgt nog een zware week met wedstrijden tegen Swansea en Tottenham."

  "Als wij enkele keren verliezen en als United alles wint, dan staan ze al bijna naast ons. We moeten geconcentreerd zijn en aan onszelf blijven denken."