• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dat ik klaar ben voor een topclub? Dat is niet arrogant, dat is de waarheid"

  0 / 0
  Yannick Ferrera kwam bij Extra Time terug op zijn ontslag bij KV Mechelen en stond ook stil bij zijn toekomstplannen. "Ik denk dat ik op een moment in mijn carrière zit waarop ik een beetje moet rondwandelen en zien wat er gebeurt in de betere voetballanden."

  "Ik dacht dat ik het nog kon keren bij KV Mechelen"

  Heeft Yannick Ferrera zijn ontslag bij KV Mechelen al verteerd? "Ja, het moet. Het is al meer dan een maand geleden. Ik heb toen tegen de voorzitter ook gezegd dat ik de beslissing moest respecteren, maar ik dacht dat er nog iets in zat", vertelde Ferrera in Extra Time.

  Werd Ferrera bij KVM het slachtoffer van de goeie prestaties vorig seizoen? "Na dat goede seizoen dacht iedereen dat we nu sterker waren dan vorig jaar en dat we Play-off I makkelijk zouden bereiken. Maar dat is niet zo."

  "Onbewust doe je dan een beetje minder als speler. Als trainer ook? Neen, ik zweer van niet. Trainers denken altijd dat ze niet genoeg hebben gedaan. Maar ik vond niet dat het op was met de spelers. Veel spelers hebben me nog gebeld en gezegd dat ze achter mij stonden. Ik dacht dat ik het nog kon keren."

  "Dag van ontslag kreeg ik aanbieding van KV Kortrijk"

  Hoe heeft Yannick Ferrera de voorbije weken ingevuld? "Ik heb een beetje gereisd. Ik probeer sommige trainingen en matchen in het buitenland te volgen en bekijk ook tactische websites. Ik verveel me zeker niet."

  "Ik heb één concrete aanbieding gehad van KV Kortrijk, overigens op de dag van mijn ontslag bij KVM. Ik heb met hen gepraat en heb hen een paar dagen later gezegd dat ik het niet wou doen."

  "Waarom niet? Ik denk dat ik op een moment in mijn carrière zit waarop ik een beetje moet rondwandelen en zien wat er gebeurt in de betere voetballanden, om meer ideeën te hebben en om meer te weten."

  "Ik weet dat mensen denken: dat kleine, arrogante ventje"

  Yannick Ferrera sluit een buitenlandse piste niet uit en gaf in een kranteninterview ook al aan dat hij klaar is voor een Belgische topclub. Heeft hij spijt van die uitspraak?

  "Ik weet dat mensen denken: dat kleine, arrogante ventje. Maar ik ben van STVV naar Standard gegaan en heb daar de beker gewonnen. Of ik dus klaar ben voor een grote club in België? Ja. Het is niet arrogant om dat te zeggen, het is de waarheid."

  "Ik heb het bewezen bij Standard. Ik besef dat ik nog veel te leren heb. Maar wat een paar anderen doen bij de grote clubs, dat zou ik ook kunnen doen."