• home
 • video
 • pas verschenen

  Wathelet en Verlooy kloppen met Europa de VS in de eerste Riders Masters Cup

  Gregory Wathelet (archief) was 1 van de 2 Belgische ruiters.

  De Europese jumpingploeg, met daarbij de Belgen Gregory Wathelet en Jos Verlooy, heeft de Verenigde Staten verslagen met 9-6 in de Riders Masters Cup. Dat is een nieuwe competitie gebaseerd op de Ryder Cup golf.

  De Riders Masters Cup haalde de mosterd bij de Ryder Cup in het golf, waarbij een Europese en Amerikaanse ploeg het tegen elkaar opnemen. In de eerste ronde, een speedproef op 1,50 meter, verloor Wathelet met zijn paard Nevados zijn duel tegen Laura Kraut. Verlooy en zijn paard Igor versloegen hun tegenstander Reed Kessler wel.

  De 2e ronde was een jachtparcours op 1,40 meter, waarbij dubbele punten te verdienen waren. Wathelet won deze keer wél en bracht Europa op een 7-4-voorsprong. Verlooy moest het hoofd buigen tegen Kessler, waardoor de VS terugkwam tot 7-6. Slotruiter Lorenzo De Luca stelde de overwinning veilig voor Europa: 9-6.