• home
 • video
 • pas verschenen

  Tine Deckers eindigt als 2e in Argentijnse Ironman

  Tine Deckers doet een goeie zaak met het oog op Hawaï.

  Tine Deckers is in Mar del Plata op het podium beland. De 39-jarige Deckers lag de hele wedstrijd op podiumkoers en moest uiteindelijk enkel de Amerikaanse Sarah Piampiano voorlaten.

  Tine Deckers probeert dit kalenderjaar nog zoveel mogelijk punten te sprokkelen op de ranglijst, zodat ze in 2018 maar aan één Ironman hoeft deel te nemen om haar ticket voor Hawaï veilig te stellen.

  In Mar del Plata deed Deckers alvast een gouden zaak. Ze kwam als 4e uit het water en rukte bij het fietsen op naar de 2e plaats. De Amerikaanse Griesbauer had hierin zo'n enorme voorsprong opgebouwd dat de overwinning buiten schot leek.

  Maar Griesbauer kwam zichzelf tegen in de afsluitende marathon. Haar plaats op kop moest ze afstaan aan haar landgenote Sarah Piampiano. Griesbauer moest uiteindelijk de 3e plaats nog laten aan de Canadese Tisseyre.

  Maar Deckers liep onbedreigd naar de 2e plaats. Ze finishte in 9u19'22", op iets meer dan 8 minuten van de winnares.

  Deckers: "Missie volbracht: hier ga ik eentje op drinken!"

  "Dit was een verraderlijk zware wedstrijd", verklaarde Deckers achteraf. "De wind en de vermoeidheid na een zwaar seizoen maakten het mij moeilijk. Ik voelde mij al de hele week niet meer fris en scherp."

  "Het zwemmen ging nog uitstekend, maar het fietsen ging al minder vlot. Bij het lopen voelden mijn benen al meteen fluffy en naar het einde toe voelde ik mijn kuiten verkrampen. Het was overleven."

  "Je merkt aan dit soort dingen dat ik mentaal sterker ben geworden dit seizoen. Het was ook een pracht van een seizoen én ik sta in een sterke uitgangspositie voor Hawaï van volgend jaar. Missie volbracht. Daar ga ik nu eentje op drinken!"