• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode lantaarn Keulen breekt dan toch met populaire coach Stöger

  Peter Stöger is niet langer de coach van Keulen.

  Bij het bestuur van Keulen is het geduld met zijn coach Peter Stöger dan toch opgeraakt: 3 punten na 14 matchen is te weinig. Ondanks de mooie 2-2 bij nummer 3 Schalke gisteren en de topprestaties van de afgelopen jaren.

  De Oostenrijker Stöger is razend populair in Keulen, omdat hij in zijn eerste seizoen bij de Duitse traditieclub in 2014 meteen de promotie van tweede naar eerste afdwong.

  Vorig seizoen bezorgde hij FC Köln het eerste Europese ticket in 25 jaar, maar dit seizoen bleven de uitslagen achterwege. De nummer 5 van vorig seizoen kon nu nog niet winnen. Het speelde 3 keer gelijk.

  De 51-jarige Stöger had een contract tot 2020, maar vandaag werd daar een einde aan gemaakt. Ook zijn assistent verdwijnt. Stefan Ruthenbeck, de coach van de U19, neemt tot de winterstop over.

  Voor clubvoorzitter Werner Spinner is het een trieste dag: "Deze beslissing valt ons zeer zwaar. We hoopten dat Peter met zijn team en de ploeg het behoud had kunnen verzekeren. Maar we moesten ingrijpen."

  Stöger is de vierde coach in de Bundesliga die dit seizoen moet ophoepelen: Andries Jonker (Wolfsburg), Carlo Ancelotti (Bayern München) en Alexander Nouri (Werder Bremen) gingen hem voor.