• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende blikt Bergen in: "Zelf ook verrast door vlotte seizoensstart"

  Oostende veegde Bergen van het parket.

  0 / 0
  Basketbalploeg Oostende heeft een mokerslag uitgedeeld aan eerste achtervolger Bergen. "Maar de prijzen worden pas op het einde uitgereikt", waarschuwt sportief directeur Philip Debaere. "Er was een zekere nonchalance", zag Bergen-coach Daniel Goethals bij zijn spelers.

  "Iedereen is heel geconcentreerd gestart"

  De topper in het basketbal tussen leider Oostende en eerste achtervolger Bergen leverde geen thriller op. Bergen werd met 106-48 van het parket geveegd. "We zijn ontzettend goed begonnen aan de wedstrijd na een break van 2 weken", reageert Philip Debaere, sportief directeur bij Oostende. "Dat was niet evident."

  "Iedereen is heel geconcentreerd gestart. We hebben een goede verdediging gespeeld. Vanuit onze verdediging kunnen we lopen en dat is van bij het begin heel goed gelukt. Vandaar dat we snel een aanzienlijke kloof hadden."

  "In het tussenseizoen doen we ons werk, zoals ook andere ploegen dat wellicht doen. We rekruteren spelers om een zo goed mogelijke ploeg te maken. Iedereen weet dat ons budget onder druk staat, omdat onze hoofdsponsor vertrokken is naar Antwerpen. We zijn zelf ook een beetje verrast dat we zo'n vlotte seizoensstart hebben meegemaakt."

  "In tegenstelling tot vorige jaren hebben we niet gerekruteerd op continuïteit en ervaring, maar eerder op jonge spelers. Dat is een pluim op de hoed van onze coach dat hij zo snel dergelijke chemie in de ploeg heeft gekregen. Langs de andere kant is het nog maar 1 kwart van de competitie en de prijzen worden pas op het einde uitgereikt."

  "Er niet vanuit gaan dat we alles zomaar zullen winnen"

  Zijn er maatregelen nodig om meer spankracht in de Belgische competitie te brengen, zoals bijvoorbeeld een "salary cap", naar het voorbeeld van de NBA? "Ik denk dat het belangrijker is dat we onze competitie aantrekkelijker maken, dat onze kleine competitie groter wordt en we een aantrekkelijkere competitieformule vinden."

  "De duurste spelers spelen zeker niet bij ons. Spelers die we graag in Oostende hadden gezien, waren financieel niet bereikbaar en spelen in een andere ploeg in België."

  Is Oostende na deze wedstrijd titelkandidaat nummer 1? "Zoals de competitie nu verloopt, lijkt dat inderdaad vanzelfsprekend. Maar we moeten ervan uitgaan dat elke ploeg die tegen Oostende speelt het onderste uit de kan probeert te halen om ons een verlieswedstrijd aan te smeren."

  "Je mag ook niet vergeten dat onze jongens ook altijd geconcentreerd moeten zijn. We spelen heel veel wedstrijden, we zijn actief in 3 competities (Belgische competitie, Beker van België en Champions League, red). Je mag er niet vanuit gaan dat we iedere wedstrijd in de competitie zomaar zullen winnen", besluit Debaere.

  Bergen-coach: "Een zekere nonchalance"

  Bij Bergen was de teleurstelling uiteraard groot. Coach Daniel Goethals was scherp voor zijn team. "Wat er vandaag gebeurd is, is iets waarvoor we onze groep al een paar weken waarschuwden. Een zekere nonchalance, te veel vertrouwen. We hebben dat al vaak tegen onze spelers gezegd: we hebben nog niets gewonnen."

  "We hebben veel wedstrijden gespeeld en er is een zekere fysieke en ook mentale vermoeidheid. Maar we zijn profs en moeten daarmee overweg kunnen. Dat lukte vandaag niet. Nu moeten de spelers reageren, anders zullen wij reageren."

  Ook Bergen-speler Brieuc Lemaire was ontgoocheld. "We begonnen aan de wedstrijd met het idee dat de overwinning al binnen was. Het grote verschil is dat Oostende aan 300 procent begon en wij "soft" uit de kleedkamer zijn gekomen."

  "Het was een professionele fout van onze kant, maar we zijn grote jongens en we zullen vanaf de training op maandag reageren. Ik ben beschaamd voor onze supporters. Ze betalen om ons te zien spelen, dit was niet correct."