• home
 • video
 • pas verschenen

  Noor Moen loopt als eerste Europeaan onder 2u06 in zijn 4e marathon

  Moen haalt het met een voorsprong van 2'02"

  De Noor Sondre Norstad Moen heeft in Japan de Marathon van Fukuoka gewonnen. Hij legde de 42,195 km af in 2u05'48", een Europees record. "Ik had nog veel energie op overschot in de slotfase van de wedstrijd."

  Indrukwekkend nieuws uit het Japanse Fukuoka: marathonloper Sondre Norstad Moen won in zijn 4e marathon ooit met een Europees record. Moen haalde het voor de Oegandese olympische kampioen van 2012 Stephen Kiprotich en de Japanner Suguru Osako. 

  "Ik had er alle vertrouwen in dat ik 2u07' kon lopen, op een goede dag misschien 2u06'. Dat ik onder die tijd zou lopen had ik niet verwacht", vertelt Moen. "Het weer was goed vandaag en in de slotfase van de wedstrijd had ik nog veel energie over."

  Met zijn chrono van 2u05'48" dook Moen liefst 4'19" onder zijn persoonlijk record. Ter vergelijking, het Belgische record van Vincent Rousseau uit 1995 bedraagt 2u07'19". Het wereldrecord dateert van 28 september 2014 en bedraagt 2u02'57". Het staat op naam van de Keniaan Dennis Kimetto.

  De uitslag van de Fukuoka-marathon