• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacky Ickx krijgt plaats in Pantheon of World Sports Legends in Monaco

  Jacky Ickx won 6x Le Mans, 1x Parijs-Dakar en was 2x 2e in WK F1.

  Onze landgenoot Jacky Ickx (72) heeft gisteravond een World Sports Legends Award in ontvangst mogen nemen in Monaco. Die beloont sporters en ex-sporters niet alleen voor een uitzonderlijke carrière, maar ook voor hun voorbeeldfunctie. De flamboyante Brusselaar, die in Monaco woont, won 6 keer de 24 Uren van Le Mans, 1 keer Parijs-Dakar en werd 2 keer 2e in het WK F1.

  Het was de tweede editie van de Monaco World Sports Legends Awards, die zich profileren als de "Oscars van de Sport" voor geroutineerde tot gepensioneerde sporters. 

  "De prestigieuze prijzen gaan naar mannen en vrouwen, kampioenen en ex-kampioenen, die in hun sport een levende legende werden, maar bovenal een sociale invloed uitoefenen door anderen, vooral de jeugd, te motiveren. Zij zijn een inspiratie en voorbeeld", luidt het bij de organisatie in het prinsdom.

  In voetsporen van Pfaff en Hellebaut

  Naast Ickx werden nog vier andere sportkampioenen gelauwerd. De Australische motorrijder Mick Doohan, de Italiaanse kajakster Josefa Idem, de Franse rallyrijdster Michèle Mouton en de Italiaanse rodelaar Armin Zöggeler. De laureaten worden opgenomen in de "Pantheon of World Sports Legends".

  Vorig jaar bij de eerste editie vielen 2 Belgen die eer te beurt: doelman Jean-Marie Pfaff, Werelddoelman van het Jaar voor Bayern en België, en hoogspringster Tia Hellebaut, olympisch kampioene in Peking 2008.

  Tweets over World Sports Legends Award:

  Unieke reportage over Jacky Ickx uit 1986