• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Dit is het werk van de coach", Vanderhaeghe: "Heeft niets met de coach te maken"

  Yves Vanderhaeghe krijgt lof van zijn voorzitter.

  AA Gent staat in de top 6 en dat is de verdienste van coach Yves Vanderhaeghe, vindt voorzitter Ivan De Witte. Zelf blijft de opvolger van Hein Vanhaezebrouck bescheiden.

  "Als je ziet van waar we komen, is het een heel goed gevoel om in de top 6 te staan. Op een bepaald moment waren we zelfs bijna laatste. Onze doelstelling moet nu zijn om bij de eerste zes te blijven en daarna zien we wel", vertelt Ivan De Witte na Zulte Waregem-AA Gent aan Sporza.

  De metamorfose van Gent is opmerkelijk. "Ik ben zeer tevreden voor onze trainer, hij is echt geweldig werk aan het leveren", gaat De Witte voort.

  "De spelers zijn een stuk rustiger en dat is het werk van de coach. Iedereen zit beter in zijn vel en er zit wat systeem in. Dat geeft hoop voor de toekomst."

  De Witte blijft wel voorzichtig. "Er is nog veel werk aan de winkel. Dit was nog niet het Gent wat ik wil zien. We willen toch wat meer vloeiend voetballen, met betere combinaties en meer doelkansen. We moeten meer kunnen creëren en scoren. Maar we hebben geduld. Voorlopig zijn we blij met wat we bereikt hebben."

  Vanderhaeghe: "Weinig hadden verwacht dat het zo snel zou keren"

  Yves Vanderhaeghe wimpelt, mogelijk uit collegialiteit met zijn voormalige leermeester Hein Vanhaezebrouck, de lof aan zijn adres af. "Dit heeft niets met de trainer te maken", zegt hij over de ommekeer.

  "Gent zat toen in een periode waar ze heel wat pech hadden, met ook nog blessures erbovenop. Ik kon beginnen met een zege en zo kwam er weer vertrouwen in de ploeg."

  "Weinigen zullen verwacht hebben dat het zo snel zou omslaan. Laat ons nu eerst in de top 6 proberen te blijven en daarna kunnen we stilaan onze ambitie weer verhogen."

  Is de top 3 nog mogelijk? "Die is nu nog te ver weg. We moeten match na match onze punten halen, zoals we tot nu toe gedaan hebben. Dan zien we wel als we binnenkort Charleroi thuis ontvangen."