• home
 • video
 • pas verschenen

  Davide Rebellin tekent op zijn 46e (!) voor Belgische continentale ploeg

  Rebellin (archief) is al prof sinds 1992.

  Davide Rebellin heeft al 46 jaren op zijn teller, maar versleten is hij nog niet. De Italiaan heeft een contract getekend bij Natura4Ever-Sovac, een nieuwe ploeg op het continentale niveau. Rebellin wordt er ploegmaat van onder anderen Gaetan Bille.

  Davide Rebellin is al prof sinds 1992, maar is de sport dus nog lang niet beu. Hij doet er op zijn 46e nog een jaartje bij, in dienst van de nieuwe Belgische ploeg Natura4Ever-Sovac. Dat continentale team is ontstaan uit een project van de amateurploeg Naturablue Cycling en een Algerijnse continentale ploeg, Velo Club Sovac.

  Teammanager Geoffrey Coupé vertoefde dit weekend in Monaco om de onderhandelingen af te ronden. "Dit is voor onze manager een droom die uitkomt", klinkt het. "Davide Rebellin krijgt een belangrijke rol in onze ploeg. Hij voegt zijn sportieve kwaliteiten toe aan de kern en zal met zijn rijke ervaring de jongeren begeleiden."

  De 46-jarige Italiaan wordt ploegmaat van onder meer Gaetan Bille, Robin Stenuit en Youcef Reguigui, de Algerijnse kampioen.

  3 keer Waalse Pijl, maar ook een dopingschorsing

  Op het palmares van Rebelling staan onder meer 3 keer de Waalse Pijl (2004, 2007, 2009), Luik-Bastenaken-Luik (2004) en de Amstel Gold Race (2004). In 2008 veroverde hij zilver in de wegrit op de Olympische Spelen in Peking, maar die medaille moest hij weer inleveren na een positieve dopingtest. Hij stond daarna 2 jaar aan de kant, van 2009 tot 2011

  Dit seizoen kwam hij uit voor de continentale formatie Kuwait-Cartucho.es en won hij onder meer een rit in de ronde van Iran en het eindklassement in de Ronde van Banyuwangi Ijen in Indonesië.