Ga naar de inhoud

Hattrick voor Mezgec: kampioen op de weg, op de mountainbike en nu ook in het veld

 za 2 december 2017 17:00
Luka Mezgec (29) heeft zich vandaag tot Sloveens veldritkampioen gekroond. Voor de wegrenner van Orica-Scott is het de derde nationale titel in 2017. Hij pakte ook de driekleur op de weg en op de mountainbike.

"Wist dat er geen Sloveense specialisten zijn"

In juni werd Mezgec voor het eerst in zijn carrière Sloveens kampioen op de weg. Hij versloeg onder meer Grega Bole in een sprint. Er kwamen die dag amper 16 renners aan. Een maand later deed hij dat kunstje over, toen op de mountainbike. 

Vandaag vervolledigde Mezgec, in 2014 ritwinnaar in de Giro, zijn "treble" door ook de Sloveense titel in het veld te pakken, en dat zonder al te veel voorbereiding. "Ik wist dat er geen Sloveense specialisten in het veldrijden zijn."

"Ik kreeg dus een unieke kans om drie nationale titels te pakken in één jaar tijd. Ik heb afgezien, maar het is gelukt", lezen we op de website van de organisatie van het Sloveens kampioenschap.

Tweetje van zijn ploeg Orica-Scott:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.