• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen intercontinentale titel voor Bauwens na vijfde nederlaag in profkamp

  Bauwens (archief) kon de titel niet veroveren.

  Junior Bauwens heeft de vacante intercontinentale WBF-titel bij de lichtgewichten niet op zijn naam kunnen schrijven. Hij verloor op punten van de 38-jarige Spanjaard Ruddy Encarnacion. Het was voor Bauwens de vijfde nederlaag in zijn bokscarrière.

  Bauwens begon aanvallend aan de titelkamp en nam de eerste ronde voor zich. De Spanjaard kwam enkele keren goed tussen in de tweede ronde, maar de onze landgenoot haalde toch een licht voordeel.

  Bauwens verhoogde het tempo dan even, maar Encarnacion pareerde wanneer nodig. Bauwens bleef goed vooruit boksen en haalde enkele keren fors uit. Op het einde van de vierde ronde kende Bauwens moeilijke momenten toen Encarnacion sterk uitpakte.

  Het vertrouwen van de Spanjaard groeide. Hij deelde enkele flinke klappen uit en Bauwens liep daarbij een blessure aan het linkerjukbeen op. Toch bleef hij offensief boksen, maar ook Encarnacion bleef een gehavende Bauwens bestoken met enkele stevige jabs. Hij viseerde daarbij het linkerjukbeen en haalde ook enkele keren fors uit op het lichaam van de Belg.

  Bauwens zette in de slotronde nog eens alles op alles, maar zou het pleit uiteindelijk verliezen op punten. Bauwens leed zo in zijn 49e profkamp een vijfde nederlaag. Daar staan 42 zeges tegenover. Twee keer kampte hij onbeslist. Encarnacion heeft 38 overwinningen, 26 nederlagen en 4 draws achter zijn naam.