• home
 • video
 • pas verschenen

  "In Engeland kijken ze meer uit naar de match tegen België dan wij"

  Kane en Vertonghen: nu nog vrienden, straks "vijanden" op het WK?

  De teneur in de Belgische media na de WK-loting is dat de Duivels hun groep probleemloos moeten kunnen overleven. Maar hoe denken ze daarover in Engeland, Panama en Tunesië? Voor de Engelsen is het "een droomloting", de Tunesiërs willen met België bikkelen om de 2e plaats.

  Bart Lagae volgt de Engelse competitie voor Het Nieuwsblad. "Wij kijken al uit naar de kwartfinales, maar dat heb je in Engeland totaal niet. Zij zijn gefocust op de prestigematch tegen België."

  "In Engeland kijken ze misschien nog meer uit naar dat duel dan wij, omdat ze elke week onze Rode Duivels zien schitteren op hun velden. De match is nu al een van dé wedstrijden van de groepsfase."

  "Voor hen is het ook een droomloting, omdat ze door de twee zwakkere landen wellicht naar de knock-outfase gaan. Daar zijn ze al heel blij mee, want Engeland heeft een slecht verleden op de laatste grote toernooien."

  "Van de laatste 15 matchen op een EK en WK heeft Engeland er maar 4 gewonnen. Engeland ging er op het EK uit tegen IJsland en op het WK tegen Costa Rica. Dan begrijp je dat de ambities zijn bijgesteld."

  Beide teams zullen elkaar wel goed kennen. Is dat een voor- of een nadeel? "Ik denk dat de sterkte van beide teams vooral in de aanval ligt", zegt Lagae in De ochtend. "Maar als Hazard en De Bruyne hun dagje hebben, dan is er geen helpen aan. Dan kunnen ze nog zo goed voorbereid zijn, dan wint België toch."

  Wat zeggen ze in Panama en Tunesië?

  • Zowat alle Panamese krantensites zetten een Belgische vedette op hun voorpagina. België wordt dan ook gezien als een van de mogelijke hoofdrolspelers op het WK. "Het is een selectie vol talent, maar dat potentieel werd de voorbije jaren gefnuikt door onbekwame trainers", zo schrijft Critica. "We moeten hier vooral van genieten", geeft ex-speler Dely Valdes (ex-PSG) zich bij voorbaat al wat gewonnen.
  • "Het is niet de groep des doods, maar het is ook zeker geen eitje", is de conclusie van het Tunesische La Presse. "Engeland is de tegenstander die we het meest moeten vrezen. België is een ploeg die respect afdwingt. De Belgen worden onze voornaamste concurrent voor de 2e plaats. Vergeet niet dat we op het WK van 2002 nog gelijkspeelden tegen België. Panama is in onze groep wellicht de meest haalbare kaart voor ons."