• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Doren kan Dohmen opvolgen als beste hockeyer ter wereld

  Arthur Van Doren was een van de uitblinkers op het EK.

  Maar liefst vier Belgen maken kans om internationale hockeyprijzen in de wacht te slepen. Arthur Van Doren kan de hoofdvogel afschieten als beste hockeyer van het jaar. Vincent Vanasch en Aisling D'Hooghe maken kans bij de doelwachters, Victor Wegnez bij de beloften.

  Arthur Van Doren kreeg vorige week al de gouden stick, de prijs voor de beste hockeyer in België. Maar nu maakt de speler van landskampioen Dragons ook kans op de titel van "FIH Hockeyer van het Jaar". 

  Van Doren, vorig jaar nog internationaal belofte van het jaar, kan John-John Dohmen opvolgen op de erelijst. Hij pakte afgelopen zomer zilver met de Red Lions op het EK in Nederland. Hij neemt het op tegen de Nederlanders Billy Bakker en Mirco Pruyser, de Duitser Mats Grambusch en de Argentijn Gonzalo Peillat.

  Bij de doelwachters staan er twee Belgen tussen de genomineerden. Red Lion Vincent Vanasch en Red Panther Aisling D'Hooghe. Bij de beloften is Victor Wegnez geselecteerd, net als Arthur Van Doren.

  Stem de Belgen naar een prijs:

  De winnaars worden gekozen door een openbare stemming op de website van de FIH. Stemmen kan tot 14 januari. De prijzen worden uitgereikt in Berlijn op 5 februari.