• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard staat achter Sa Pinto: "Slachtoffer van negatieve sfeer in Anderlecht"

  Sa Pinto eiste de aandacht op in de tweede helft.

  Ricardo Sa Pinto eiste tijdens het bekerduel tegen Anderlecht een bizarre hoofdrol op. Standard blijft ondanks het theaterstukje achter zijn coach staan. De club benadrukt dat het de supporters van Anderlecht waren die in de fout gingen. "Sa Pinto wordt afgeschilderd als een dader, maar hij is een slachtoffer."

  Het was een gek beeld afgelopen woensdag in de tweede helft van de topper tussen Anderlecht en Standard. Standard-coach Sa Pinto ging plots op het terrein zitten, nadat hij een bekertje bier naar zijn hoofd geslingerd kreeg. Anderlecht-coach Vanhaezebrouck noemde de actie na afloop de schwalbe van het jaar en de Portugese trainer moet zich verantwoorden voor de Geschillencommissie.

  Voor de persconferentie over de komende competitiematch tegen Antwerp reageerde ook de club kort op de hele controverse. "Wij willen toch graag reageren op wat er in de media verschenen is door iedereen erop te wijzen dat de supporters van Anderlecht meerdere keren over de schreef gegaan zijn."

  "Voor de match hebben ze de vlag van onze supporters gestolen. Tijdens de wedstrijd hebben ze objecten naar de spelers gegooid waaronder bekertjes, aanstekers en zelfs vuurpijlen. Ook naar onze coach hebben ze iets gegooid. Dat zijn allemaal strafbare feiten."

  "Toch zien we vandaag dat veel mensen de reactie van onze coach veroordelen. De reactie van een slachtoffer. Het zou logischer zijn dat de mensen zich zouden concentreren op de acties die ervoor gezorgd hebben dat er een zeer negatieve sfeer hing in het stadion."

  "Van onze coach een dader maken terwijl hij eigenlijk een slachtoffer is, is niet correct. Onze club kan dat niet aanvaarden. Wij wachten nu het verdict van de Geschillencommissie af."

  Bekijk het bewuste moment nog eens:

  Video player inladen...
  Video player inladen...