• home
 • video
 • pas verschenen

  Luypaert: "Red Lions moeten finales leren winnen om niet eeuwige tweede te zijn"

  Loïck Luypaert richt zijn blik op de cruciale kwartfinales.

  De Red Lions doen vanaf morgen in de finale van de World League een nieuwe gooi naar toernooiwinst, na de verloren finales op de Olympische Spelen en het EK. "We moeten tegen de kwartfinales op oorlogssterkte zijn", zegt Loïck Luypaert.

  Vandaag tikken Duitsland en Engeland de finale van de World League hockey op gang. Op 10 december kennen we de eindwinnaar en de Red Lions willen maar al te graag die finale winnen.

  "De verloren EK-finale tegen Nederland was een kleine teleurstelling, maar de lat ligt hoog", zegt Loïck Luypaert. "Tegenwoordig zijn we niet blij meer met een plaats onder de top vier. We moeten dan ook zorgen dat we tegen de kwartfinales op oorlogssterkte zijn."

  "Er hangt nog een parfum van revanche rond Argentinië"

  De Red Lions werkten al succesvolle oefenpartijen af tegen Duitsland (4-1) en Argentinië (4-0). En laat de olympische kampioen nu net de tegenstander zijn in de eerste poulewedstrijd.

  "We hebben de oefenwedstrijd tegen Argentinië vrij eenvoudig gewonnen. Dat geeft een goed gevoel, maar meer ook niet. Morgen wordt het een heel andere wedstrijd. We hebben nog een eitje te pellen met hen."

  "De Argentijnen hebben hun spelersgroep verjongd. De vraag is hoe ze voor de dag gaan komen. Ik verwacht een gesloten wedstrijd. Er hangt nog een parfum van revanche rond het duel na Rio, maar de poulewedstrijden bepalen niet alles (poulewedstrijden bepalen de tegenstander in de kwartfinales, red)."

  "Afwezigheid Gougnard is een aderlating"

  Niet alleen de Argentijnen moeten wennen aan een nieuwe spelersgroep, ook de selectie van bondscoach Shane McLeod is veranderd. Zo is John-John Dohmen terug van weggeweest, maar is Felix Denayer er niet meer bij.

  "Maar de grootste verandering is de afwezigheid van Simon Gougnard (foto)", zegt Luypaert. "Hij was op de Spelen heel sterk en is er door blessure niet bij. Dat is een grote aderlating. Het wordt hard werken om de jonge jongens in de ploeg te passen en op niveau te laten presteren."

  "Wat ons doel is? Hopelijk halen we de top vier en kunnen we dan een gooi doen naar de top twee. Alles hangt af van de kwartfinale. Het is geen EK of WK, maar we moeten eens leren om finales te winnen. Anders zien mensen ons nog als de eeuwige tweede."