• home
 • video
 • pas verschenen

  Ibrahimovic op het grote scherm: autobiografie wordt filmscenario

  Ibrahimovic is weer fit na een zware knieblessure bij Manchester United.

  David Lagercrantz, de auteur die in samenspraak met Zlatan Ibrahimovic het boek "Ik, Zlatan" schreef, maakt werk van een verfilming. "Er zit heel veel potentieel in", zegt hij aan het Zweedse dagblad Aftonbladet.

  "Ik, Zlatan" verscheen in 2011 en werd sindsdien in meer dan 30 talen uitgebracht en al miljoenen keren verkocht. De autobiografie gaat over de moeilijke jeugdjaren van Zlatan Ibrahimovic in Malmö en hoe hij het daarna tracht te maken in het voetbal.

  Nu zijn er dus plannen voor een verfilming van de Zweedse topspits van Manchester United. "Ik kan bevestigen dat we aan een script bezig zijn en dat er heel veel potentieel in zit. Het wordt het verhaal over de weg die Zlatan heeft afgelegd", vertelt Lagercrantz.

  Volgens de auteur is de Zweed heel enthousiast over een mogelijke verfilming. "Maar voor we aan de casting beginnen moet het script goed zitten. Dat was net zo bij het boek", legt hij uit.

  Ibrahimovic is ondertussen 36 jaar, maar gedraagt zich nog steeds als een jong veulen in woord en daad. Zo vergelijkt hij zichzelf met een leeuw en geen mens. Hij maakte zijn voetbaldroom waar: na Malmö speelde hij voor Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, PSG en nu bij Manchester United. Bij maar liefst 5 van zijn clubs werd hij ook landskampioen. Enkel met Malmö, Juventus (eindigde wel 1e maar werd niet toegekend door omkoopschandaal) en Manchester United werd hij (nog) geen kampioen.