• home
 • video
 • pas verschenen

  Felix Magath is derde buitenlandse topcoach die China verlaat

  Magath eindigde met Shandong Luneng 6e in de Chinese Super League.

  De Duitse voetbalcoach Felix Magath en de Chinese eersteklasser Shandong Luneng hebben in onderling overleg besloten dat de wegen scheiden. Shandong Luneng eindigde dit seizoen 6e in de Super League. Magath wordt vervangen door voormalig Chinees international Li Xiaopeng.

  De 64-jarige Felix Magath werd in 2016 halfweg het seizoen aangesteld als nieuwe coach. Shandong Luneng stond toen in de degradatiezone. Het lukte de Duitser om het behoud te verzekeren. Dit seizoen werd Magath 6e.

  Op het einde van het seizoen beslisten de club en Magath onderling om niet verder te gaan met elkaar. Zijn vervanger is Li Xiaopeng. De Chinese ex-international speelde heel zijn carrière voor Shadong Luneng.

  Felix Magath is de derde buitenlandse topcoach die de Chinese Super League verlaat aan het einde van het seizoen. Zo verliet Luiz Felipe Scolari Guangzhou Evergrande, nadat hij de titel veroverd had. Gisteren werd bekendgemaakt dat Villas-Boas stopt als trainer van Shanghai SIPG. 

  Felix Magath won tussen 2004 en 2007 met Bayern München tweemaal de Bundesliga en tweemaal de Duitse beker. Ook met Wolfsburg won hij in 2009 de Bundesliga. Hij trainde daarna nog Schalke, weer Wolfsburg en Fulham. Na twee sabbatjaren ging hij aan de slag bij Shandong Luneng.