• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury kwaad op scheidsrechter: "Daarvoor vliegt Sa Pinto het veld op"

  Francky Dury was niet te spreken over de scheidsrechter.

  Zulte Waregem heeft in de verlengingen van de achtste finales van de Beker van België het hoofd moeten buigen voor Club Brugge. Maar volgens coach Francky Dury had het verhaal anders kunnen lopen. "Cools moet altijd een tweede gele kaart krijgen", fulmineert hij.

  Dury: "Er zijn grenzen. Wij moeten altijd maar slikken"

  De 2-3-nederlaag en de bekeruitschakeling zorgden voor een "slecht gevoel" bij Dury. "We zijn slecht aan de match begonnen", vertelt hij. "Maar we spelen een goede tweede helft en we komen langszij op het moment dat zij met tien moeten komen."

  "Cools moet altijd een tweede gele kaart krijgen en ik denk dat ook Nakamba na de rust een tweede gele kaart verdient. Ik vind het niet terecht. Daarvoor vliegt Sa Pinto het veld op en wij moeten altijd maar slikken."

  "Er zijn grenzen. Ik wil niet klagen, maar dit is niet correct. Iedereen heeft het gezien, behalve de wedstrijdleiding. Ik heb op het einde ook gereageerd, want de kinesist van Club Brugge was de hele wedstrijd commentaar aan het geven en dat is niet leuk."

  Dury: "We hebben onszelf in de voet geschoten"

  Dury richtte zijn vizier ook op zijn eigen troepen. "We hebben onszelf in de voet geschoten. Club Brugge kan te gemakkelijk op voorsprong komen. In de tweede helft heb ik drie wissels doorgevoerd, omdat ik wou dat we beter gingen voetballen."

  "We spelen, deels op mentaliteit, ook een betere tweede helft. Maar Club is een stabiele ploeg. Ze raken niet uit evenwicht als we een betere periode hebben."

  "De manier waarop we verliezen is gewoon tekenend voor ons seizoen. Het is altijd net niet. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Dan moet je zelf je geluk afdwingen, maar dat doen we niet."

  "Ik zeg niet dat we het verdienden om te winnen omdat we veel beter waren. Dat is een ander verhaal. We hebben die momentums niet mee. Ik vraag niet én rood voor Cools én rood voor Nakamba. Ik vraag of."