• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "België en Engeland gaan door. De problemen beginnen in de kwartfinales"

  "België en Engeland gaan door, dat is duidelijk."

  0 / 0
  Marc Degryse, Filip Joos, Jan Mulder en Imke Courtois zijn gelukkig met de opponenten van België op de Wereldbeker. Zij gaven bij de WK-loting commentaar in de studio van Eén.

  Met Panama, Tunesië en Engeland in de groep mogen de Rode Duivels niet mopperen. "België gaat door, samen met Engeland. Dat is duidelijk", is Marc Degryse resoluut.

  "Beginnen tegen Panama is een cadeau. Tunesië als tweede tegenstander is iets moeilijker en stroever. Dat is een ploeg die goed kan verdedigen, maar ook daar moet België van winnen."

  "Engeland is de moeilijkste van de 3 opponenten in de eerste ronde, maar tegen dan hebben we 6 op 6."

  "Engeland is een fantastische affiche met alle Belgen in de Premier League en het verleden van bondscoach Roberto Martinez in die competitie. De Engelsen kennen ons als hun broekzak. Ik vind het een voordeel dat het pas de derde match is."

  Jan Mulder: "Engeland speelt de laatste 10 jaar net zo beroerd als Tunesië en Panama. Het wordt dus tijd om die Engelsen niet zo serieus te nemen. Ik zeg dit niet om grappig te willen doen, maar het is zo."

  "Duitsland of Brazilië, dat wordt pas een zware dobber"

  Als België de groep overleeft, krijgt het Polen, Senegal, Colombia of Japan als tegenstander in de 1/8e finales. Degryse: "Ook van die landen mag je niet bang zijn als je de ambitie hebt om de top 4 te halen."

  "In de kwartfinales op 7 juli wacht met mogelijk Duitsland of Brazilië pas echt een zware dobber. Daar beginnen de problemen. Maar als België naar waarde wil presteren of iets wil winnen, zal het toch eens over een hoge horde moeten springen."

  Jan Mulder: "Ik zie dat niet als een probleem. Dat worden schitterende wedstrijden."

  Degryse en co over de Belgische tegenstanders:

  Analyse van de andere WK-poules: