• home
 • video
 • pas verschenen

  Butelle voorgoed terug onder de lat? "Hij deed het heel goed"

  Ludovic Butelle mocht het feest met de supporters dirigeren.

  Guillaume Hubert, Ethan Horvath of Ludovic Butelle? In de Croky Cup tegen Zulte Waregem koos Leko voor Butelle. Kon hij overtuigen? "Zijn présence, coaching en stabiliteit waren goed."

  Zeven maanden lang stond Ludovic Butelle niet tussen de palen voor Club Brugge. Door enkele blunders in de play-offs verloor hij zijn basisplaats. Maar nu ook Hubert en Horvath niet meer foutloos zijn, kreeg de Fransman opnieuw een kans. Bij zijn eerste wedstrijd van het seizoen stond hij meteen 120 minuten op het veld.

  Butelle doorstond de test. Bij de strafschop van De fauw en de plaatsbal van Leya Iseka trof hem weinig schuld. "Butelle was goed, hij deed wat hij moest doen", oordeelde coach Ivan Leko. "Qua coaching en qua stabiliteit deed hij het heel goed."

  Ook aanvaller Jelle Vossen zag een betrouwbaar sluitstuk. "Butelle is heel koel met de situatie omgegaan en heeft zijn werk uitstekend gedaan", zei hij. "We maken ons totaal geen zorgen over de keepers. Hubert en Horvath doen het ook uitstekend op training, het is jammer van hun foutjes."

  Na de bekeroverwinning mocht Butelle opnieuw de supportersviering dirigeren. Maar het is koffiedik kijken of de 34-jarige Fransman ook zondag in Eupen onder de lat staat.