• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht wil overnamedossier nog dit jaar afwerken

  Wie wordt de nieuwe baas in het Constant Vanden Stock-stadion?

  0 / 0

  Wie wordt de nieuwe baas in het Constant Vanden Stock-stadion?

  Anderlecht zet spoed achter het overnamedossier. Nog dit jaar wil de landskampioen een beslissing nemen over de verkoop van de club. Dat heeft de Raad van Beheer vanavond afgesproken. "Het hangt allemaal af van de inhoud van het bod", geeft bestuurder Etienne Davignon mee aan Sporza.

  "Voor het einde van het jaar"

  De Raad van Beheer zat vanavond samen in het Constant Vanden Stock-stadion. Op de agenda: de verkoop van de club.

  "De beheerders van de club zijn vanavond in kennis gesteld van de belangstelling van verschillende partijen voor de gedeeltelijke en/of volledige aankoop van de club", deelt paars-wit mee in een communiqué. "De beheerders hebben beslist om de verschillende voorstellen verder te onderzoeken en te bespreken met betrokkenen."

  Anderlecht wil spoed zetten achter de verkoop. "De Raad Van Bestuur heeft de wens uitgedrukt om het dossier af te werken voor het einde van het jaar 2017", klinkt het in het Astridpark.

  "Misschien verkopen we, misschien verkopen we niet"

  "Misschien verkopen we, misschien verkopen we niet", verduidelijkt Anderlecht-bestuurder Etienne Davignon bij Sporza. "Dat hangt af van de inhoud van het bod."

  "We gaan in ieder geval niet te lang wachten. Hopelijk hebben we duidelijkheid voor het einde van het jaar."

  Topman Ghelamco, aandeelhouder Arsenal en oligarch

  Drie verschillende kandidaten willen de landskampioenen in hun portefeuille. Paul Gheysens is een van de drie. De topman van Ghelamco maakte enkele jaren geleden zijn intrede in het voetbal. Hij bouwde onder meer het nieuwe stadion in Gent en in Antwerpen werd hij eigenaar van stamnummer 1.

  Gheysens is met Ghelamco ook de bouwheer van het Eurostadion in Brussel. Het huidige bestuur van Anderlecht heeft afgehaakt in het stadiondossier. Daar wil de zakenman verandering in brengen.

  Naast Gheysens is er ook interesse van Alisjer Oesmanov. De Oezbeeks-Russische zakenman is voor 30% aandeelhouder bij Arsenal.

  Ook een steenrijke oligarch heeft zijn oog laten vallen op de Belgische landskampioen. Zijn naam is niet bekend.