• home
 • video
 • pas verschenen

  Videoref moet Afrikaanse voetbalbond moderner imago bezorgen

  De videoref: binnenkort ook in Afrika.

  Vanaf januari 2018 doet de VAR (Video Assistant Referee) zijn intrede in Afrika. De videoref zal voor het eerst gebruikt worden op de CHAN, een voetbaltoernooi waarvoor 16 Afrikaanse landen zich kwalificeerden.

  Het Championship of African Nations is een variant op de Africa Cup waarbij de nationale teams enkel spelers mogen opstellen die in Afrika voetballen. Het toernooi vindt volgend jaar plaats in Marokko, DR Congo is de titelverdediger.

  Vanaf de kwartfinales treedt de videoref in actie op het CHAN. Die beslissing kwam er gisteren na een vergadering van de scheidsrechterscommissie van de CAF, de Afrikaanse Voetbalconfederatie.

  Met de introductie van de videoref wil de CAF de kritiek op de Afrikaanse arbitrage pareren. Het initiatief past ook in een reeks van ingrepen die de Afrikaanse voetbalbond een moderner imago moeten  bezorgen.

  De CAF kwam tot een akkoord in Egypte: