• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Wat er gebeurde vlak voor Sa Pinto tegen de grond ging

  Ricardo Sa Pinto zat erbij en keek ernaar.

  0 / 0
  Anderlecht-Standard was een ouderwetse cupmatch met alles erop en eraan, al kwam er na een minuut of 80 wel een dieptepunt met Ricardo Sa Pinto in de hoofdrol. De Standard-coach zat plots neer op het veld en kon amper tot rede gebracht worden. We weten nu ook waarom. Bekijk de beelden en oordeel zelf.

  Anderlecht-Standard werd in de tweede helft al eens stilgelegd nadat thuisfans enkele Standard-spelers op een bierdouche hadden getrakteerd. Maar diep in de tweede helft was er weer tumult.

  Uit het niets zat Standard-coach Ricardo Sa Pinto niet meer op zijn zitje in de dug-out, maar wel op het veld. Het was niet meteen duidelijk wat de aanleiding voor de opmerkelijke houding van de trainer was, de tv-regie had de fase blijkbaar ook gemist.

  Peter Vandenbempt vertelde op Radio 1 hoe Sa Pinto als een wildeman tekeerging. "Wat een theater. Het is me het avondje wel. Dit heb ik nog nooit gezien. De trainer zit half op zijn achterwerk op het veld", zei de commentator.

  Sa Pinto kon maar niet gekalmeerd worden, stak een zoveelste scheldtirade af en werd uiteindelijk naar de uitgang begeleid. Daar zag hij hoe Standard aan het langste eind trok.

  Sa Pinto naar Geschillencommissie

  De voetbalbond laat de fratsen van Ricardo Sa Pinto niet zomaar passeren. De Standard-trainer moet zich volgende week dinsdag verantwoorden voor de Geschillencommissie. Het Bondsparket vond de feiten ernstig genoeg om Sa Pinto rechtstreeks voor de Geschillencommissie te dagen, zonder hem een minnelijke schikking voor te stellen.

  Ref Luc Wouters omschreef de houding van Sa Pinto in zijn verslag als "onaanvaardbaar, agressief en vijandig ten aanzien van de scheidsrechter".

  Bekijk hier de beelden van het incident